Mycket pyroteknik när AIK drog igång säsongen. Foto: Läsarbild Jojje Lidén / jojjesplejs.com

Publikfest när AIK premiärtränade på Skytteholm

För andra året i rad tränade AIK:s herrar och damer sin första träning för säsongen ihop. Omkring 1500 personer fanns på plats för att hylla lagen.

  • Publicerad 19:00, 10 jan 2019

Under torsdagskvällen startade AIK årets säsong. De gjorde det inför välfyllda läktare på Skytteholms IP. Omkring 1500 personer fanns på plats för att se när lagen tränade.

Ett nytt inslag från förra årets säsongsstart var att herrlaget och damlaget tränade ihop. Och som vanligt samlades fansen och bjöd på en fin tillställning. Bengaler, raketer och sång ramade in träningen.

– För det första vill jag någonstans säga att det här betyder oerhört mycket för oss. Jag kände att när jag gick hit så är det som att gå till en match, man vet vad som komma skall och så blir det precis som man förväntar sig för att det är en tradition vi har skapat tillsammans, säger tränaren Rikard Norling till Sportbladet.

Ett vinnande koncept ska inte brytas heter det. Om starten på säsongen blir likadan som föregående kanske avslutningen blir detsamma. Det skulle inte AIK:s supportrar ha något emot. AIK vann Allsvenskan i fjol och är regerande mästare.

AIK:s damer placerade sig på en niondeplats i Elitettan.