Pub Anchor håller tillfälligt stängt. Foto: Läsarbild Google

Pub i Vasastan tvingades stänga efter kontroll

Pub Anchor på Sveavägen tvingades stänga i söndags. Orsaken var trängsel både i och utanför lokalen. Nu arbetar man på att kunna öppna igen.

  • Publicerad 08:52, 18 maj 2020

När miljöförvaltningens inspektörer besökte Pub Anchor var det tidvis trångt i baren och för lite utrymme mellan sällskapen. Dessutom var det trängsel på trottoaren utanför, skriver Dagens Nyheter.

– Det har också varit otydligt hur man uppmanar kunderna att hålla avstånd på ett bra sätt, säger Kristine Fornander, presstalesperson på miljöförvaltningen, till tidningen.

I söndags beslöt därför Smittskydd Stockholm att stänga restaurangen. Det var den tionde restaurangen i Stockholm som tvingades stänga, på grund av att man inte följt reglerna om social distansering.

Jobbar för att öppna

Alla krogar som tidigare stängs har öppnat igen. Det hoppas även Pub Anchor kunna göra inom kort.

”På grund av rådande läge med covid-19 så har vi blivit tvungna att stänga några dagar. Vi jobbar för fullt med att anpassa lokalen efter de restriktioner som gäller. Vår ambition är kunna öppna igen så snart som möjligt! Vi kommer hålla er uppdaterade på sociala medier om läget”, sår det på pubens Facebooksida.

Hittills har miljöförvaltningen kontrollerat cirka 500 krogar i Stockholm. 25 procent av dem har fått anmärkningar.