Upplands-Bro kommuns fritidskonsulent och OS-medaljören i simning Lars Frölander. Foto: Upplands-Bro kommun

Pröva på-evenemang inför Upplands-Bro swimrun

Innan den första upplagan av Upplands-Bro swimrun äger rum bjuds det in till ett tränings- och informationstillfälle för den som vill veta mer.

  • Publicerad 09:31, 10 aug 2022

I samband med att Brodagen äger rum den 10 september i höst sker även ett annat evenemang.

Då genomförs den första upplagan av Upplands-Bro swimrun. En 15 kilometer lång bana som tar deltagarna genom fyra olika sjöar: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön.

Simsträckorna uppgår till 1800 meter och fyra löpsträckor bli totalt 12 kilometer.

Då blir det fest i Bro och Kungsängen

Arrangerar gör Upplands-Bro Simsällskap och Tibble Sjöscoutkår. Kommunen bistår med delfinansiering och kunskap.

Starten sker vid Marina föreningshuset i Kungsängen och målgången kommer vara vid Stjärnparken i Bro centrum.

Upplands-Bro blir med swimruntävling

Söndagen den 21 augusti arrangeras ett tillfälle att öva inför loppet den 10 september.

På plats vid Marina föreningshuset finns Upplands-Bro kommuns fritidskonsulent och OS-medaljören i simning Lars Frölander, samt en av loppets sponsorer, VM-medaljören Valter Olander.

– Vi kommer att prata om hur man tar sig igenom ett swimrun, vilken utrustning som man kan ha nytta av och hur utrustningen hanteras i olika delar av loppet. Man kommer också att få testa utrustning i vatten och på land längs en kortare bana, säger Lars Frölander.

Träningen äger rum söndagen den 21 augusti 9-11 i Kungsängen. Platsen för det hela är Marina föreningshuset på Präshagsvägen 21. Vill du vara med behöver du anmäla dig senast den 17 augusti. Mer information om hur du anmäler dig finns på kommunens hemsida.

Vikingadag i Finnstagårdsparken

Helgskoj i Bro Lördagen den 24 september kan du pröva på en rad aktiviteter från vikingatiden i Finnstagårdsparken i Bro.lördag 24/9 11:57

Ett steg närmare en supermodern bygdegård i Bro

Då startar bygget Vid årsskiftet planerar Riksbyggen att bygget av den nya bygdegården Gläntan ska ta sin början i Bro.fredag 23/9 16:12