Protestlista mot stopp av Rissneambassadörer

Mitt i berättade förra veckan att Rissneambassadörerna satts på paus – nu vill Rissneborna själva rädda verksamheten.

  • Publicerad 09:39, 20 feb 2017

Mitt i Sundbyberg berättade förra veckan att ungdomsverksamheten Rissneambassadörerna satts i pausläge sedan politikerna bestämt att den behöver analyseras och förbättras.

Under helgen skapades en namnlista på nätet för att rädda Rissneambassadörerna, som på måndagsmorgonen hade 334 underskrifter. Många som skrivit på är ungdomar och bosatta i stadsdelen, här är några av kommentarerna.

”Det är en bra tanke för att fånga upp ungdomarna i samhället och visa de bra förebilder”

”Ett bra initiativ där områdets egna ungdomar får möjligheten att utvecklas som individer och möjligheten att hjälpa och utveckla andra ungdomar från område”

”De hjälper till i vår skola”

”Jag är uppvuxen i Rissne. Ambassadörerna hjälper ungdomarna att hålla sig borta från problem. Låt dom fortsätta bidra till samhället”

Ordförande för kultur- och fritidsnämnden Johan Storåkers (L) skriver på Facebook, apropå debatten om Rissneambassadörerna, att det finns flera positiva saker men att vissa punkter kan förbättras. ”Exempel på områden som diskuteras är hur vi bättre kommer åt hemmasittare, om en sådan här social verksamhet ska ske i ett större geografiskt område och möjligheten att få en tydligare och effektivare koppling till arbete samt egen försörjning. Vidare är det viktigt att ta fram tydligare mål och att stärka samarbetet mellan kultur- och fritidsförvaltningen och social- och arbetsmarknadsförvaltningen”.

Politiskt beslut om Rissneambassadörerna väntas i mars.