Manifestation inställd. Foto: Mitt i

Protest i kort kort inställt

Reclaim the suburbs manifestation på torget i Tensta den 22 april, där man uppmanat deltagarna att bära korta shorts och kjolar har ställts in. Privata skäl och att man saknar tillstånd av polisen uppges som orsak. Artisten Adam Tensta har anklagat evenemanget för att vara rasistiskt.

  • Publicerad 11:17, 21 apr 2017

Imorgon skulle en manifestation arrangeras av Reclaim the suburbs för att ”motverka den dåliga stämning som sprider sig i många av stadens invandrartäta förorter”, enligt arrangörerna Alexandra Labbé och Sores Armanc.

Men så blir det inte. Manifestationen är inställd.

”Vi har tyvärr stött på en hel del tråkigheter under tidens lopp men för en av oss har en privat sak dykt upp samt att ett tillstånd saknas hos polisen som nu gör det omöjligt för oss att fortsätta med evenemanget.Men trots allt detta har vi alla lyckats väcka en ännu större opinion ..” skriver de på evenemangets facebooksida.

Initiativtagarna hade uppmanat deltagare att bära korta kjolar eller shorts och ta med sig hundar till manifestationen.

Förra veckan riktade artisten Adam Tensta kritik mot evenemanget på sociala medier. ”Ett ytterst problematiskt (rasistiskt) arrangemang (ska inte säga vilket) har försökt teama upp med vår invigning av Tensta torn den 22 April. Smart move men tro inte att vi inte ser er lol”, skrev Adam Tensta på både Facebook och Instagram.

Adam Tensta avböjer att kommentera uttalandet närmare till DN.

– Jag vill inte ge evenemanget någon uppmärksamhet, säger han till DN.