Prostester gav resultat

Över 120 personer har lämnat in protester gällande bygget av lägenheter vid Kärrtorps IP. Igår behandlades ärendet i stadsbyggnadsnämnden och delar av kritiken fick gehör.

  • Publicerad 11:00, 23 mar 2018

Som Mitt i Söderort tidigare berättat planeras 600 nya bostäder byggas i närheten av Kärrtorps IP. 400 av lägenheterna är i så kallade Stockholmshus som är tänkta att ha lägre hyror än de gängse i nybyggen. Medan 200 är tänkta som bostadsrätterna.

Men många är missnöjda med planen. De är bland annat kritiska till att de planerade bostäderna ligger för nära befintlig bebyggelse, att husen är för höga, att naturmark försvinner och att trafiken på delar av Vikstensvägen kan öka om den öppnas mot Sockenvägen.

Och igår på stadsbyggnadsnämndens möte fick de gehör för delar av sin kritik.

– Vikstensvägen ska inte öppnas mot Sockenvägen, det beslutade vi igår. Och vi kommer att se över om man kan minska bebyggelsen i mitten av området så att man sparar mer natur. Det finns en berghäll som är väldigt omtyckt där och eventuellt kan man bygga punkthus istället för lamellhus där, säger Maria Hannäs, ersättare i stadsbyggnadsnämnden (V).