Lena Lundström Stoltz är stadsdelsdirektör och ser fram emot den växande befolkningen. Foto: Läsarbild Therese Jahnson+ Pressbild: Stockholms Stad

Prognosen: 2 000 nya invånare om året

De närmsta tio åren kommer de boende i Enskede-Årsta-Vantör öka från 99 000 till 120 000 enligt nya prognoser. – Med en ökande befolkning kommer möjligheter men också utmaningar, säger Lena Lundström Stoltz, stadsdelsdirektör.

  • Publicerad 13:43, 5 jul 2018

Östra Söderort ska gå från 203 482 till 242 539 invånare på tio år enligt den senaste prognosen från Stockholms stad som Sweco har gjort. Det kommer ställas krav på nya bostäder, att kollektivtrafiken fungerar som den ska och människor får den service de ska.

– Med en ökande befolkning kommer möjligheter men också utmaningar. Vi måste se till att den sociala servicen finns. Till exempel förskolor, skolor, ålderdomshem och gruppboenden, säger Lena Lundström Stoltz, stadsdelsdirektör i Enskede-Årsta-Vantör.

Enskede-Årsta-Vantör är den största stadsdelen i söderort. Här bor idag drygt 99 000 invånare, år 2027 ska det bo knappt 120 000 människor i stadsdelen.

– Vi har stora grönområden där det finns plats att bygga bostäder på. Det är den största anledningen till att befolkningen kommer öka så mycket, säger Lena Lundström Stoltz.

Under juli kommer Enskede-Årsta-Vantör att fylla 100 000 invånare.

– Det ska firas med parkernas dag den 25 augusti då  kommer vi ha lite evenemang runt om i olika parker i stadsdelen, säger Lena Lundström Stoltz.