I Skogakyrkan tog de plats en efter en, representanter från samtliga partier i kommunfullmäktige slog sig ner på en lång rad.

– I dag ska vi prata äldrefrågor, kom inte dragandes med något dagis eller sådär, möjligtvis för barnbarnen, säger Curre Hansson, distriktsordförande för PRO och dagens moderator.

En seger för samhället

Socialdemokraternas Camilla Janson tog till orda och konstaterade att de äldre blir fler och att detta är en seger för samhället.

– Vi behöver bygga trygghetsboende i Bro och i Kungsängen samt undersöka förutsättningarna för detta i Brunna. Vi ska behålla serviceboendet i Bro, för de behoven och önskemålen finns, säger Camilla Janson.

Moderaternas Anders Åkerlind började med att riva av eftermiddagens första skratt.

– Jag kan säga såhär, jag kan hålla med Camilla rakt av, nästa!

Åkerlind gjorde några tillägg kring kommande äldrebostäder, han nämnde även möjligheten att bygga i Håtuna.

– Där finns det mark, det vet jag.

Flera politiker talade om behovet av hiss i de flerbostadshus som saknar detta, bland annat togs Tibble upp i sammanhanget. En lösning kan vara att ge äldre förtur till nedre botten hos Upplands-Brohus lyfte flera politiker.

– Vi måste bli bemötta utifrån de individer vi är, och inte vilket år vi är födda, säger Martin Normark (L).

Äldrevänlig kommun

Tina Teljstedt (KD) talade om projektet äldrevänlig kommun som drivs av världshälsoorganisationen.

Här har man tagit tydliga steg mot att närma sig nämnda gemenskap. En projektledare har anställts, en handlingsplan ska utformas, därefter ansöker man.

– Vi ska inte ha trygghet bara på våra gator och torg när vi går utanför porten, vi ska även ha en trygghet där vi bor då vi blir äldre och behöver hjälp, säger Erik Karlsson (V).

”Rejält omtag av torget”

Mot slutet fick partierna chans att svara på frågan varför man skulle rösta på dem.

– Om vi får chansen kommer vi att ta ett rejält omtag av torget i Kungsängens centrum, det blev inte som vi hade tänkt, säger Camilla Janson och får applåder.