Agneta Sköldstedt är ordförande i PRO Aspudden och inte glad över beskedet om lokalnedläggningen.

– Det är mycket tråkigt. Ska ungdomarna på kvällarna åka till Liljeholmens centrum i stället för att gå till trygga Hövdingagården? Det är ju korkat.

Känner sig åsidosatta

Hon tycker att det är minst lika trist för PRO:s räkning.

– Det är ju fruktansvärt om äldre inte kan träffas på grund av lokalbrist.

Agneta Sköldstedt säger att de inte fått någon information från stadsdelen inför beslutet och att PRO känner sig åsidosatta.

– Till slut fick jag kontakt med en av stadsdelens lokalstrateger, vad nu det innebär. Han ska ta upp vårt ärende i gruppen som jobbar med lokalfrågor och se vad som eventuellt finns att hyra.

Bra lokal för äldre

Agneta Sköldstedt påpekar att Hövdingagården varit bra anpassad för PRO:s medlemmar, både tillgängligheten för äldre och geografiskt. De flesta medlemmarna bor längs sträckan Aspudden–Örnsberg–Axelsberg.

– Men det finns ju knappt lokaler. Varför lägga ner den här som är perfekt för så många ändamål, fortsätter Agneta Sköldstedt.

– Vi försöker också få reda på vem som egentligen fattat beslutet om att stänga Hövdingagården men det är totalt kaos. Är det politikerna eller, som någon sa, tjänstemännen?

https://www.mitti.se/nyheter/politisk-strid-om-hovdingagardens-framtid/repujs!IQFI8vB0iKhgE5YHj5kIg/

Frånsäger sig ansvar

Abit Dundar (L), ordförande i stadsdelsnämnden, frånsäger sig ansvar för PRO:s lokalproblem.

– De har fått vara där gratis i 13 år, vi kan inte styra deras verksamhet.

Lokalerna sades upp med ett års uppsägningstid i juni i år och ska enligt stadsdelen vara helt avvecklade senast sista juni 2022.

https://www.mitti.se/nyheter/hovdingagarden-ska-tommas-pa-barn/repujo!RuLv7OX67wciot0XriC2bA/