När polisen kom till platsen var branden släckt. Foto: LENNART ANGERMUND

Privatperson lyckades släcka bilbrand

Brinnande föremål hittades på en bil i Märsta centrum. Bilen stod parkerad men branden lyckades släckas av en privatperson innan den tog fart ordentligt.

  • Publicerad 11:49, 21 okt 2021

Strax innan klockan ett på natten mot torsdagen fick Räddningstjänsten larm om en brinnande bil på parkeringen vid Nymärsta torg i Märsta centrum.

– Branden ägde rum på en parkering men spred sig inte. Hade branden tagit sig var det den bilen som blivit skadad men eftersom det var en parkering finns det risk att branden skulle kunna sprida sig, säger Tove Hägg på polisens ledningscentral.

Polisen anslöt till platsen men då hade branden redan släckts av en privatperson.

– Det var en man som hade gått förbi och sett det brinna och lyckats få bort det som brann så det blev inte värre än så, säger Tove Hägg.

Svårutrett

Under den senaste tiden har Märstaområdet drabbats av flera bilbränder men generellt är dessa svårutredda.

– Det går inte bestämma i förväg hur utredningen går till, varje brand är sin egen. Det man gör är att kolla om det finns någon kamera eller vittnen till bränderna. Det svåra är att det ofta sker på nätterna och så är det överlag, säger Tove Hägg.

För polisen är det svårt att lösa dessa brott som kan ställa till med stor förödelse. Ett sådant exempel hände tidigare i höstas på Magnegatan i Märsta där närmare 200 bilar skadades i en garagebrand.

– Polisen som jobbar i området ser vad som händer och har man inget larm eller övrigt att åka på rör de sig ofta i områden där man tror att brott kan ske, säger Tove Hägg.

Polisen har skrivit en anmälan angående försök till skadegörelse.

Pendeltågen stoppas om lokförare tvingas arbeta ensamma

Nyheter Facket lägger skyddsombudsstopp Beslutet att avskaffa tågvärdarna på pendeln orsakade protester – och nu blir det skarpt läge. ST-facket lägger skyddsstopp mot ensamarbete på tågen.måndag 17/1 15:12

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33

Över 400 coronafall på en vecka

Nyheter Coronarapport: "Nu är omikron helt dominerande" Stanna hemma, vaccinera dig och gå inte på fest. Det uppmanar FHM om nu när smittspridningen med omikron når rekordhöga nivåer. Aldrig tidigare har det varit så många smittade i kommunen på en vecka.fredag 14/1 9:00

Elever utbildar elever om utsatthet på nätet

Nyheter Samma våglängd. Tingvallaskolan har utsett elevambassadörer Ett nytt projekt är skapat på Tingvallaskolan i Märsta. Här utbildar elever varandra om riskerna med att dela bilder på sociala medier.måndag 10/1 12:28