Strax innan klockan ett på natten mot torsdagen fick Räddningstjänsten larm om en brinnande bil på parkeringen vid Nymärsta torg i Märsta centrum.

– Branden ägde rum på en parkering men spred sig inte. Hade branden tagit sig var det den bilen som blivit skadad men eftersom det var en parkering finns det risk att branden skulle kunna sprida sig, säger Tove Hägg på polisens ledningscentral.

Polisen anslöt till platsen men då hade branden redan släckts av en privatperson.

– Det var en man som hade gått förbi och sett det brinna och lyckats få bort det som brann så det blev inte värre än så, säger Tove Hägg.

Svårutrett

Under den senaste tiden har Märstaområdet drabbats av flera bilbränder men generellt är dessa svårutredda.

– Det går inte bestämma i förväg hur utredningen går till, varje brand är sin egen. Det man gör är att kolla om det finns någon kamera eller vittnen till bränderna. Det svåra är att det ofta sker på nätterna och så är det överlag, säger Tove Hägg.

För polisen är det svårt att lösa dessa brott som kan ställa till med stor förödelse. Ett sådant exempel hände tidigare i höstas på Magnegatan i Märsta där närmare 200 bilar skadades i en garagebrand.

– Polisen som jobbar i området ser vad som händer och har man inget larm eller övrigt att åka på rör de sig ofta i områden där man tror att brott kan ske, säger Tove Hägg.

Polisen har skrivit en anmälan angående försök till skadegörelse.