91 bostadsrättsförsäljningar ägde rum i Upplands-Bro under perioden oktober-december förra året. Foto: Most Photos

Prisuppgång på bostadsrätter i Upplands-Bro

Under perioden oktober-december gick priserna på bostadsrätter i Upplands-Bro upp med 13 procent visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik. Det här är den största uppgången på fyra år, rapporterar sajten Newsworthy.

  • Publicerad 09:59, 26 jan 2021

Enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik så har priserna på bostadsrätter i Upplands-Bro gått upp rejält det senaste tre månaderna, 13 procent för att vara exakt. Det här är den största prisuppgången på bostadsrätter inom kommunen på fyra år, rapporter sajten Newsworthy som analyserat siffrorna.

Prisuppgången på bostadsrätter syns i hela länet där man under samma period noterat en 4 procentig uppgång. I de Stockholmskommuner som redovisar uppgifter om prisutveckling på bostadsmarknaden så kan man se att priserna pekar uppåt i 19 av 26 kommuner.

Största ökningen står Vaxholm för, där gick priserna upp med 14 procent, men tätt följt därefter återfinns Upplands-Bro. I Nykvarns kommun sjönk priserna med 11 procent.

Under perioden oktober till december så genomfördes 91 försäljningar av bostadsrätter till ett genomsnittligt pris på 2,4 miljoner kronor.

Snittpris: 4,4 miljoner

Men hur ser det ut på villamarknaden då? I oktober-december så såldes 58 villor i Upplands-Bro.

Här kan konstateras att det är relativt många om man tittar på aktiviteten på marknaden i kommunen under hela året, samt även det historiska snittet för den här tiden på året och hur försäljningen brukar se ut just då. De 58 villorna som såldes har ett snittpris på 4,4 miljoner kronor.

Kommunen förbereder utförsäljning av gruppbostäder

Tjänsteskrivelse avslöjar plan – politiker belagda med sekretess. Kommunen förbereder att sälja ut fem av sina tio gruppbostäder. Det här kan Mitt i avslöja efter att ha tagit del av en tjänsteskrivelse som kommer presenteras för socialnämndens ledamöter under...onsdag 22/9 18:06

SD tar mandat i Kungsängen

Så gick valet till kyrkofullmäktige. Kyrkovalet är över. Sverigedemokraterna fick tre mandat då de ställde upp första gången i Kungsängen-Västra Ryds församling.måndag 20/9 17:51