Bostadsrätter på Ringvägen i Kungsängens centrum. Arkivbild. Foto: Niklas Loman

Priserna på bostadsrätter i Upplands-Bro går upp

Priserna för en bostadsrätt i Upplands-Bro ökar. Samtidigt blir villorna något billigare. Det här framgår av Svensk Mäklarstatistiks senaste siffror.

  • Publicerad 09:00, 22 mar 2021

Under de senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter i Upplands-Bro ökat. Medelpriset vid försäljningar redovisar en uppgång på 6 procent. Det här framgår av Svensk Mäklarstatistiks senaste siffror som nyhetssajten Newsworthy analyserat.

Priserna går upp

I kommunerna runt om i länet stiger priserna i 20 av 25 kommuner. Störst ökning noteras i Haninge, Salem och Täby med 7 procent. I Sigtuna vandrade däremot priserna neråt och sjönk med 5 procent.

92 bostadsrätter såldes

Under perioden december 2020 och fram till februari i år såldes det 92 bostadsrätter i Upplands-Bro. Det genomsnittliga priset ligger just nu på 2,3 miljoner kronor.

Vid den här tiden för ett år sedan genomfördes 91 bostadsrättsaffärer i kommunen, så nivån är ganska precis den samma.

Så mår villamarknaden

Tittar vi på villamarknaden i Upplands-Bro har priserna gått ner något. Medelpriset som noterats under de senaste tre månaderna har gått ner med 2 procent och ligger nu på 4,9 miljoner kronor. Under nämnda period genomfördes 42 villaaffärer i Upplands-Bro.

I hela länet genomfördes under samma period 1 743 villaaffärer, här låg snittet på 7 miljoner kronor.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45