Prisa skidgudarna: Spåren på Stadion är lagda

Snökanonerna har kört på under julhelgen och nu ligger snön runt om fotbollsplanen. – Det är kanonspår med grym kvalitet på snön, säger Jonny Costmar på idrottsförvaltningen.

  • Publicerad 14:04, 27 dec 2018

Den milda vintern har tidigare gjort det omöjligt att spruta ut konstsnö i Stockholms stad. Men under julhelgen blev det äntligen tillräckligt kallt och personalen på idrottsförvaltningen jobbade extra för att få spår åt stockholmarna.

– Vi körde i två och ett halv dygn och även på julafton. Nu är det kanonspår med grym kvalitet på snön, säger Jonny Costmar på idrottsförvaltningen.

Tre klassiska

Tre spår för klassisk åkning ligger sedan annandagen på löparbanorna inne på Stadion som har öppet mellan 06.30 och 22.00 på vardagar. Men även på helgerna går det att skida vid Valhallavägen.

– Vi stänger vid 22.00 och spårar upp varje kväll, säger Jonny Costmar.

Snökanonerna på Stadion. Foto: Stockholms stad

Åker vidare mot Gärdet

Kanonerna är nu inne på Östermalms IP för att värmas upp, men i nästa vecka åker de vidare ner till Gärdets sportfält för att skjuta ut snö även där.

– På  onsdag nästa vecka räknar med att starta på Gärdet, lovar Jonny Costmar om den nuvarande väderprognoserna bara håller i sig. 

Öppettider för skidspåren på Stadion:

Måndag – fredag 06:30-22:00
Lördag 07:30-19:00
Söndag 07:30-22:00