Prinsen leder sommarens allsång på Dalarö

Mikael "Prinsen" Trolin har många strängar på sin gitarr. En av dem är allsångskvällar på Tullhuset på Dalarö som drar i gång den 23 juni.

  • Publicerad 07:15, 17 jun 2022

Det är magiskt och väldigt långt från Stureplan med tjuriga dörrvakter.

Med start den 23 juni leder Mikael "Prinsen" Trolin allsångssommaren på Dalarö. Varje torsdag fram till slutet av juli, och kanske längre än så, står han och – och publiken – för underhållningen på Tullhuset.

– Jag brukar skoja att jag är en sjungande ölförsäljare. Men jag skapar stämning. Sitter det tanter och äter räkmackor när vi börjar vid klockan 16 då blir det lite Bellman, Taube och Cornelis. När folk käkar middag kanske jag kör lite lounge-häng med lite Spotify. Sedan när de har ätit klart kanske de har tagit några öl och vill ha det lite rockigare. Någon kanske kommer med önskemål och vi kör med öppen scen och live karaoke, säger han.

Han berättar att han är bra på att anpassa sig utifrån publiken.

– Jag är popmusiker och har spelat med stora delar av svensk musikelit. På samma bolag som Irma och Idde Schultz, Orup, Thomas Di Leva och Mauro Scocco. Så det är pop, rock, vismusik, lite vadhelst folk vill ha.

Det blir också en del inbjudna gäster, sedan får publiken också stå för underhållning.

– I lagom doser kan det vara hemskt roligt. Lite allkonst, det ska hända saker. Det är magiskt och väldigt långt från Stureplan med tjuriga dörrvakter.

Han tipsar om att passa på att göra en heldag på Dalarö.

– Ta barnen till Schweizerbadet, sen kan man gå hit till Tullhuset. Det kan bli en helkväll med musik, party och spontandans på slutet, hehe. Vem vet?

Mikael Trolin har varit musiklärare i Jordbro och i Handen, och han berättar att många av hans tidigare elever knappt känner till Dalarö.

– För dem är det närmare till Aleppo eller norra Järvafältet. Så jag vill tillgängliggöra det här. Det är en plats för alla i kommunen och hela Södertörn och Stockholm. Det är ett världsarv här ute.

Mikael Trolin

58 år gammal.

Uppväxt i Bredäng, men sedan 15 år tillbaka bor han på Dalarö. Nu i ett q-märkt hus från 1700-talet.

Är musiker, föreläsare och fritidspolitiker för Centerpartiet, bland annat i stadsbyggnadsnämnden i Haninge kommun.

Kallas för "Prinsen" efter upptäckten av att hans pappa var kung över ett område i Nigeria.

Med start 23 juni kommer Mikael leda allsångssommaren på Dalarö. Varje torsdag i juli, och kanske längre än så, på Tullhuset.

Visa merVisa mindre