Finfint badvatten vid kommunens badplatser. Foto: Kristina G Eriksson

Prima badvatten i Upplands-Bro

Den varma sommaren har resulterat i höga vattentemperaturer. Smaskens för alger.

  • Publicerad 07:40, 11 aug 2018

Den rekordvarma sommaren har fått många vatten att drabbas av väldigt lång algblomning.

Upplands-bro kommun uppmanar badgäster att vara extra uppmärksamma, även om alla badplatser i kommunen än så länge har fin vattenkvalité.

Håll utkik

Grumligt vatten kan vara en indikator på att blomningen tagit fart. Är siktdjupet mindre än en meter är det läge att backa.

Om blomning bryter ut ska man undvika att bada. Speciellt barn och badande husdjur ska hållas borta från vatten med algblomning.

Främst handlar det om att du kan drabbas av hudirritationer, men även även kräkningar och diarréer förekommer.

Det finns ingen specifik behandling för människor eller djur som drabbats av ett sjukdomstillstånd till följd av algblomning. Däremot kan man i vissa fall behandla de olika symptomen.

Loppbiten

Får du utslag som kliar behöver det nödvändigtvis inte vara på grund av algblomning. Även vattenloppor orsakar klåda, men de är helt ofarliga och klådan försvinner av sig själv.

Brand i Krägga

En brand i en gillesstuga i Krägga kunde släckas strax efter lunchtid på måndagen.måndag 10/5 18:08

Ordförandebeslutet överklagas till förvaltningsrätten

S, V och MP tar Börje Wredéns beslut till domstol. S, V och MP överklagar beslutet signerat Börje Wredén (L) till förvaltningsrätten. ”Vi behöver ordning och reda i beslutsfattandet och en fungerande arbetsmiljö för förtroendevalda och...måndag 10/5 11:25