Prestige och tunga poäng på spel i kvällens derby

Vill du gå och se ett derby mellan Djurgården och Hammarby utan att uppleva bengaler? Chansen är god om du tar dig till Stadion i kväll onsdag klockan 19. Då gör klubbarnas damlag upp i en match som gäller både prestige och viktiga poäng i den damallsvenska bottenstriden.

  • Publicerad 11:09, 12 sep 2018

– Det blir det nog en typisk derbymatch med massor av kamp och känslor, men jag tror att vi är lite vassare och kommer ut med tre poäng. Vi är taggade, säger Djurgårdens Julia Spetsmark, som har gjort tre mål på fyra matcher sedan hon anslöt från manchester City i somras, till Djurgårdens hemsida.
Matchen är viktig inte bara när det handlar om vilka som är bäst i stan utan även då det handlar om att ta poäng för att säkra nytt kontrakt i högsta serien. Efter 15 matcher står Hammarby på 18 poäng och är en plats före Djurgården som har skrapat ihop 17. Precis bakom, under nedflyttningsstrecket, jagar IF Limhamn Bunkeflo med 14 poäng (på 16 matcher).

Djurgården vann på Zinken i våras

Djurgården vann på Zinkensdamms IP i våras och Julia Spetsmark ser fram emot att försöka ta en ny trepoängare i kvällens match.
– Jag har ju förstått vilken stor rivalitet det finns även om jag kanske inte har samma känslor som till exempel Irma Helin och Mia Jalkerud som är uppväxta med den. Men det ska bli kul, det blir alltid en speciell karaktär på derbymatcher med mycket kamp och vilja, och förhoppningsvis mycket publik på läktaren.