Här är några av helgens händelser i söderort. Foto: Magnus Swärd/Most photos

Premiär: konstprojekt i Farsta och bastu i Sätra

Ett övergivet kontorslandskap under Farsta centrum förvandlas till konstprojekt där publiken är med och skapar föreställningen. Dessutom blir det mobil bastu vid Sätrastrandsbadet och biosöndag i Årsta. Här är några av helgens händelser i söderort.

  • Publicerad 11:00, 9 nov 2018

Övergivet kontorslandskap i Farsta blir konstprojekt

Konstverket och föreställningen Satans demokrati gjorde succé i Sickla för ett par år sedan, och ledde till ytterligare två uppsättningar. Nu sätter regissören Jimmy Meurling upp en ny produktion i Farsta. Fredag 9 november är det urpremiär för konst- och filmupplevelsen ”ShopEatDie” i Farsta Centrums källarvåning som involverar 70 projektorer med över 100 timmar film. Publiken får dra på sig en vit mask för att promenera runt på 1000 kvadratmeter där varje val du tar påverkar konstupplevelsen.

Konstföreställningen pågår till den 30 december.

Var? Farsta Centrum

När? Premiär 9 november klockan 18.30

Bada bastu vid Sätrastrandsbadet

En tillfällig bastu finns vid Sätrastrandsbadet i helgen, 9-11 november. Det här är första helgen av tre som bastuvagnen finns på plats för Skärholmsborna.

– Det här är ett sätt för stadsdelen och bastuföreningen att pejla intresset för en bastu på Sätrastrandsbadet, säger Uje Brandelius, ordförande i Sätrastrandsbadets bastuförening, i ett pressmeddelandet.

Var? Sätrastrandsbadet

När? 9 november: 15-21 (mixad bastu), 10 november: 13-19 (damer), 11 november: 13-19 (herrar)

Vernissage för Lars Kleen i Vårberg

På lördag är det vernissage i kulturcentrumet Kummelholmen i Vårberg för del 2 i en utställning av Lars Kleen. Första delen hette ”BÅT” och var en jättelik konstruktion som lockade rekordpublik. Den andra delen heter ”Ö” och visas mellan 10 och 13 november. På lördag pågår vernissagen mellan klockan 08 och 19. Besökare uppmanas att klä sig varmt.

Var? Kummelholmen, Vårholmsbackarna 120

När? 10 november mellan klockan 08-19.

Bröderna Lejonhjärta på Reflexen

På söndag 11 november visas Bröderna Lejonhärta på biograf Reflexen vid Kärrtorpsplan som matinéfilm klockan 13. Olle Hellboms filmatisering från 1977 av Astrid Lindgrens älskade berättelse har nu digitaliserats.

Var? Biograf Reflexen, Kärrtorpsplan 14.

När? 11 november klockan 13.

Rymdäventyr och modern klassiker i Årsta

Det blir biosöndag även i Årsta folkets hus. Klockan 15 visas den svenska familjefilmen Ensamma i rymden. Klockan 19 är det dags för BlacKkKlansman som handlar om en afroamerikansk kriminalare på 1970-talet som inflitrerar Ku Klux Klan.

Var? Årsta folkets hus, Hjälmarsvägen 28.

När? 11 november, klockan 15 och 19.

Fira Estland 100 år i Midsommarkransen

På Bio-Café Tellus kan du nu på lördag fira Estland 100 år. Det blir sång, musik och dans – med poesi, film, utställningar och lite historia – allt med fokus på den estniska kulturen i Sverige. I caféet kommer det finnas Estniskt tilltugg

Var? Bio-Café Tellus, Vattenledningsvägen  46.

När? 10 november klockan 14-21.