Eliott Sanderberg, 11, från Backlura är med i teveprogrammet Wild Kids som har säsongspremiär ikväll. Foto: Privat

Premiär ikväll för Eliott, 11, Backluras egna tevekändis

Hallå där... Eliott Sanderberg, 11, från Backlura. Du är med i teveprogrammet Wild Kids som har säsongspremiär på Barnkanalen ikväll. Hur känns det?

  • Publicerad 15:37, 10 feb 2017

– Det blir kanske lite pinsamt eller konstigt att se sig själv när man är van vid att se kändisar på teve. Men vi var på visning av första och sjunde avsnittet och fick med oss alla avsnitt hem så för mig var det lugnare att se mig själv första gången när bara familjen var med.

Vad säger dina kompisar då?

– De tycker att det ska bli kul att få se mig på teve och frågar om jag vann och sådär. Jag får inte avslöja något så det är lite svårt att hålla allt hemligt.

Vad var mest spännande med att vara med?

– När vi skulle till tävlingar och inte visste vad det vi skulle göra. Då var det nervöst men vi peppade varandra så det kändes okej.

Hur var det att vara borta från familjen under de två inspelningsveckorna?

– Jag har sovit borta förut men det var första gången jag var borta så länge. Det var spännande och lite läskigt innan jag lärde känna alla. Men sen tyckte jag bara att det var kul och hade ingen hemlängtan.

Vad tar du med dig från den här upplevelsen?

– En massa saker! Hur det var att sova själv med alla kompisarna ute i skogen när det blåser och man vet inte om det typ kan komma en björn. Vi fick ström från ett elverk så vi hade lampor men ingen värme. Men med sovsäck, kläder och ett täcke på sig blev det ändå väldigt varmt.

Är det lika roligt som det se ut på teve?

– Det är bland det roligaste jag har gjort! Bara den grejen att få träffa nya kompisar och samarbeta med varandra. Vi har fortfarande kontakt allihopa. Om man tycker att det ser kul ut ska man inte vara rädd att söka till programmet utan testa bara att söka!

Kolla in Eliott från Backlura på teve

Eliott Sanderberg är 11 år och bor i Backlura, Hässelby. Han går i årskurs fem i Backluraskolan.

Wild Kids har säsongspremiär ikväll klockan 19.15 på Barnkanalen.