Susanna Berggren har dragit igång promenadloppisen. Foto: Läsarbild Läsarbild

Premiär för promenadloppis i Hagaberg

I morgon, lördag, håller Hagabergsborna promenadloppis i bostadsområdet. Det är Susanna Berggren som dragit igång loppisen. – Besökare kan ta en promenad i området och samtidigt fynda, säger hon.

  • Publicerad 14:32, 21 sep 2018

Hon fick idén till promenadloppisen efter att SVT visat ett inslag om Utby promenadloppis i Göteborgstrakten som blivit en succé.

Nu har ett 40-tal grannar i Hagaberg gått ihop och skapat områdets första promenadloppis.

I morgon, lördag, mellan klockan 12–16 öppnar de upp hela samfälligheten och sina uppfarter där har loppis och säljer fika och mat.

Klassisk yardsale

– Jag tänker mig att det lite som en klassisk american yardsale där man ställer ut sina bord på gården och besökare får gå runt i området, säger Susanna Berggren.

De kommer att öppna upp en parkering vid infarten till området för de som vill komma med bil.

– Vi kommer att sälja en hel barnsaker, och grilla hamburgare till försäljning. Vädret ser ut att bli fint, förutom lite vind. Skulle det mot förmodan bli regn kör vi nästa helg i stället, säger hon.

Informativ karta

Här finns en karta som visar vilka som har loppis och vad de tänker sälja.

– Det bor många barnfamiljer här så det blir säkert mycket barnkläder och andra barnsaker. Men det är också en hel annorlunda prylar, som jaktkläder och saker från OS i Beijing, säger Susanna Berggren.