– Ska ni inte prova, ska ni inte prova? Entusiasmen är det inget fel på, när hallchef Jonathan Ernberg visar runt i den nya hallen.

I december när Mitt i var här första gången var det bara en stålstomme med lite vägg på ena sidan. Nu är hallbyggnaden helt klar, men sex dubbelbanor, belysning, omklädningsrum, pentry och bastu.

På skärtorsdagen, 1 april, är det invigning. Så sent som i söndags blev banorna i stort sett klara, men ännu återstår att sätta upp nät, få ut den sista sanden i mattorna och sätta upp sponsorskyltar.

Stort intresse

– Det ser jättebra ut med bokningar, men det finns några lediga tider kvar. Intresset är stort, berättar Jonathan som startat hallen med några barndomsvänner. En av dem är Marcus Bonsib. Han har spelat padel sedan 2018 och är fast:

– Det är som ett tv-spel. Jag vet inte hur jag ska förklara det. Det är så mycket action. Vissa bollar är så långa och man kan vara i underläge och ändå vinna, säger han.

Intresset ledde till tankar på att starta en egen padelhall. 2019 fick kompisgänget kontakt med fastighetsägaren Brännbacken bygg och fastigheter och presenterade sin idé.

– Då fick man förklara vad padel var, minns Marcus.

Sedan dess har intresset kring padelsporten formligen exploderat i Sverige.

Jonatan trycker på att det är en sport som passar alla åldrar,

–Vi hjälper gärna nybörjare och kommer även att ha tränare, säger han.

Fest i höst

Någon jättefest blir det inte på torsdag, på grund av coronan. Men lite speciellt hoppas Jonathan ändå det blir när hallen öppnar.

Men eftersom man redan börjat bygga ut – tre ytterligare banor med åskådarläktare ska byggas – så får man en ny chans att nyinviga redan i höst. Då är förhoppningsvis coronaläget bättre så att det kan bli ännu mer festligt.

– Då blir det en dunderfest, säger Jonathan. Då slår vi ihop det till något stort.

– Det känns svinkul. Vi är jättetaggade!