Bild från förra BandDagen. Foto: Läsarbild Andy Frank

Premiär för höstmarknad i Bandhagen

Andy Frank har anordnat BandDagen i tre års tid, och nu är det snart dags för höstmarknad. Lördag den 6 oktober blir det fest i Bandhagens centrum med mat från hela världen, loppmarknad och dj:s.

  • Publicerad 12:12, 27 sep 2018

Bakom höstmarknaden står Andy Frank, som varit med och anordnat BandDagen sedan start. Till sin hjälp har han haft Luciana Amado Sandberg, som gjort postern,  och Bao Jung som skött sociala medier. Höstmarknaden anordnas med lite kortare varsel än vanligt och utan sponsorer, men Andy Frank verkar inte orolig.

– BandDagen har varit uppskattad och det har kommit mycket folk tidigare. Jag tycker att det är väldigt viktigt för området och vi måste hitta nya sätt att skapa gemenskap. Kom och träffa dina grannar, ät lite god mat och köp lite konst. Det är inte så komplicerat.

Höstpremiär

BandDagen har tidigare anordnats på våren, men nu på lördag är det alltså premiär för höstmarknaden. Mellan klockan 10-17 förvandlas Bandhagen till ett levande centrum fyllt med människor och musik.

– Det kommer vara en stor loppmarknad där man kan köpa kläder och hushållsprylar och lokala konstnärer och hantverkare kan visa upp och sälja sina verk. En dj spelar musik och som vanligt så kommer det finnas massa god hemlagad mat från bland annat Peru och Eritrea.

Skapa gemenskap

Andy Frank beskriver BandDagen som en gräsrotsgemenskap, ett sätt att föra människorna i Bandhagen närmare varandra.

– Vi lever i en tid där fascismen breder ut sig som ett virus, och den livnär sig på separera människor. Det blir politiskt att skapa gemenskap och det är någonting som staten inte kan göra. Det är stor variation på människorna som bor här och vi måste fira den mångfalden, säger Andy Frank.