HALVERAS: Snart får du bara Postnords brev varannan dag. Om du sedan märker skillnaden är en annan femma. Foto: MostPhotos

Postnords nya strategi – post varannan dag

"Ny modell för utdelning av brev". Från och med slutet av september får stora delar av Stockholm sin brev-post varannan dag.

  • Publicerad 14:26, 26 aug 2021

För många mottagare är det idag viktigare att kunna få sina e-handlade paket alla vardagar

Från och med slutet av september ska Postnord bara dela ut brev varannan dag i norra Stockholm.

Metoden ska sedan rullas ut i hela länet och hela Sverige. Postnord är dock övertygande om att de flesta inte kommer att märka någon skillnad. Dessutom har antalet skickade brev minskat med ungefär hälften sedan millennieskiftet.

– En ny modell för utdelning av brev, tidningar och reklam är ett sätt för PostNord att möta förändrade behov hos svenskarna och samtidigt rusta för framtiden. För många mottagare är det idag viktigare att kunna få sina e-handlade paket alla vardagar än att brevbäraren ska passera postlådan varje dag, oavsett om det finns brev att dela ut eller inte, säger Mathias Krümmel, chef för PostNord Sverige i en kommentar.

Brevbärare jobbar varje dag

Brevbärarna fortsätter att vara ute på gatorna och vägarna varje dag, men går olika rundor beroende på vilken dag i veckan det är.

Paket fortsätter att delas ut varje dag.

12 kommuner i första rundan

Följande kommuner berörs av förändringen:

Danderyd

Ekerö

Järfälla

Lidingö

Sigtuna

Sollentuna

Solna

Stockholm

Sundbyberg

Täby

Upplands-Bro

Upplands Väsby

Källa: Postnord

Visa merVisa mindre