Porrsurfande skolbarn väcker upprörda känslor

”Tjejer utan tröja”, ”tjej näck”, ”rumpor” och ”xxx”. Det är några sökningar som elever i andra klass har gjort på de surfplattor som delades ut på Töjnanskolan för en tid sedan.

  • Publicerad 08:47, 27 nov 2016

– De sade att surfplattorna skulle användas i lärande syfte men de har inte haft någon koll alls. Det säger en förälder till Vi i Sollentuna.

När Töjnanskolans rektor uppmärksammades på att surfplattorna användes på ett olämpligt sätt beslutade han att dra in dem och ändra begränsningar och lösenord, innan de delades ut igen. Den förälder som Vi i Sollentuna varit i kontakt med tycker inte att rektor har agerat kraftfullt nog.

– Skolan har totalt skitit i det här problemet, säger hon och fortsätter:

–  De har pratat med barnen och med föräldrarna. Men hade det varit min åttaåring som varit inne på porrsidor hade jag velat att velat att skolan hanterade det – kopplade in elevhälsan eller så.

Soley Aksöz Lithborn säger att det är olyckligt att det här hände och att det berodde på att pin-koden för att komma ut på nätet hamnade i fel händer. Men att problemet nu är löst.

– Barn- och utbildningsförvaltningen har skött det där exemplariskt. Så fort de fick reda på problemet gick de in löste det på ett snabbt och effektivt sätt.

Knarkpåverkad 17-åring stoppades på vattenskoter

Nyheter Får 1 500 kronor i böter En 17-åring från Sollentuna åkte fast då han körde vattenskoter efter att ha rökt cannabis. Det skedde i juni, vid Hornsbergs strand inne i stan. Nu har City åklagarkammare fastställt att han ska...fredag 22/10 14:40

Nu är det extra enkelt att börja plogga

Nyheter Kommunen har fixat plogga-stationer i motionsspåren Plogga, att plocka skräp och jogga eller promenera samtidigt, har blivit en trend. Och nu är det enklare än någonsin att haka på – åtminstone för alla Sollentunabor som ger sig ut i något av...fredag 22/10 6:30