Porrsurfande skolbarn väcker upprörda känslor

”Tjejer utan tröja”, ”tjej näck”, ”rumpor” och ”xxx”. Det är några sökningar som elever i andra klass har gjort på de surfplattor som delades ut på Töjnanskolan för en tid sedan.

  • Publicerad 08:47, 27 nov 2016

– De sade att surfplattorna skulle användas i lärande syfte men de har inte haft någon koll alls. Det säger en förälder till Vi i Sollentuna.

När Töjnanskolans rektor uppmärksammades på att surfplattorna användes på ett olämpligt sätt beslutade han att dra in dem och ändra begränsningar och lösenord, innan de delades ut igen. Den förälder som Vi i Sollentuna varit i kontakt med tycker inte att rektor har agerat kraftfullt nog.

– Skolan har totalt skitit i det här problemet, säger hon och fortsätter:

–  De har pratat med barnen och med föräldrarna. Men hade det varit min åttaåring som varit inne på porrsidor hade jag velat att velat att skolan hanterade det – kopplade in elevhälsan eller så.

Soley Aksöz Lithborn säger att det är olyckligt att det här hände och att det berodde på att pin-koden för att komma ut på nätet hamnade i fel händer. Men att problemet nu är löst.

– Barn- och utbildningsförvaltningen har skött det där exemplariskt. Så fort de fick reda på problemet gick de in löste det på ett snabbt och effektivt sätt.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Peab återstartar sitt bostadsbygge på Turebergs allé

Nyheter Pandemianpassade planlösningar – säljstart på söndag I januari 2019 drog Peab i nödbromsen för projektet på Turebergs allé på grund av en alltför sval bostadsmarknad. Nu återupptas bygget av de 116 bostadsrätterna.fredag 17/9 10:50

Allvarlig olycka i Häggvik – två till sjukhus

Nyheter Bil voltade på Häggviksleden En olycka inträffade i södergående riktning på Häggviksleden på torsdagskvällen. Polisen larmades klockan 22.15 och även räddningstjänst och ambulans kallades till Häggvik.fredag 17/9 7:20

Baltikumdagen firar femton år på Herby hembygdsgård

Nyheter "Vi vill att Sollentunaborna ska få ta del av de baltiska traditionerna" Baltikumdagen firas i Hersby hembygdsgård på lördag. Då varvas dans- och musikuppträdaden med tal från ambassadörer från hela Baltikum för att uppmärksamma 30 år av självständighet.fredag 17/9 7:10