Essingeboden på Essinge Brogata öppnar igen. Foto: Kristian Lönner

Populära mötesplatsen tillbaka på Lilla Essingen

Essingeboden återuppstår. I lokalen på Essinge Brogata kommer man både kunna ta en kaffe och träffa lokala kreatörer. – Det behövs en mötesplats. Annars står vi bara utanför Ica som ett gäng ungdomar, säger Ulrika Fransson.

  • Publicerad 07:17, 6 nov 2018

Under ett halvår, fram till januari 2017, drev Ulrika Fransson Essingeboden. När kortkontraktet löpte ut försvann verksamheten men nu kan Essingeboden flytta tillbaka in i samma lokaler på Essinge Brogata.

– Det känns fantastiskt. Folk har frågat mig i ett och ett halvt år om jag inte har en ny lokal på gång, säger Ulrika Fransson.

Kurt Price, Ulrika Fransson, Cecilia Willix, Eva Bergstrom och Samy Stoican. Foto: Kristian Lönner

Lokala kreatörer säljer

Flera olika lokala kreatörer kommer att använda Essingeboden för att marknadsföra och sälja sina varor.

Cecilia Willix säljer barnkläder och Ulrika Fransson själv arbetar med återbruk. Även illustratören Eva Bergstrom och Kurt Price, som bland annat har en träningsgrupp på ön, finns med. Den sistnämnde utlovar också musik i lokalen.

– Tanken är att den som har en idé är välkommen att vara med. Sedan är mångkultur och omtanke om miljön viktig för oss, säger Ulrika Fransson.

Essingeboden innebär också att Öbanken nu får ett permanent hem. Öbanken lånar ut max 1000 kronor i sju dagar till den som bor på Lilla Essingen och som hamnat i ekonomisk knipa. Räntan är helt frivillig.

– Det är andan som finns här på Lilla Essingen, konstaterar Ulrika Fransson.

Öppnar på lördag

Första öppningsdag är på lördag, 10 november. Och gänget bakom Essingeboden räknar med fullt hus.

– Det tror jag. Förhoppningsvis får vi samtidigt in nya tankar och idéer, säger Ulrika Fransson.