Sebastian Hahne är lättad över att hyreshöjningen blir mindre än än väntat. Foto: Åsa Sommarström

Populära minigolfbanan i Hägersten räddad

Minigolfbanan på Personnevägen är räddad. Staden avstår från den chockartade hyreshöjningen från 9 000 till 155 000 kronor.

  • Publicerad 15:46, 9 aug 2018

Beskedet om hyreshöjningen väckte ett ramaskri när det kom förra året. Inte bara Stockholms bangolfklubb, utan också lokalpolitikerna i Hägersten-Liljeholmen krävde att trafikkontoret skulle backa.

Sedan hände ingenting förrän i juli i år.

– Då meddelade trafikkontoret att vi bara behöver betala hyra för de fyra månader om året som bangolfen är öppen. Det är en lättnad och innebär att vi kan finnas kvar, säger Sebastian Hahne, ordförande för Stockholms bangolfklubb i Hägersten.

Han har drivit minigolfen vid Personnevägen i 7 år och blev chockad när trafikkontoret förra året höjde årshyran från 9 000 kronor till 155 000 kronor. Orsaken var att Stockholms stad inte längre bara krävde markhyra utan också hyra för byggnaden och den pyttelilla uteserveringen. Detta trots att bangolfklubben är en ideell förening som bara säljer glass.

– Plötsligt bedömdes vår lilla kiosk som om vi var en restaurang. Det var orimligt och vi gick inte med på det.

Trafikkontoret har inte backat från den principen men har nu alltså gett beskedet att bangolfklubben bara behöver betala hyra för maj, juni, juli och augusti. Det innebär att årshyran blir drygt 50 000 kronor, något Bättre stadsdel var först med att rapportera. Fortfarande betydligt mer än tidigare alltså.

– Det kommer att funka, även om det blir tufft. Det blir mindre pengar över att renovera och fixa för, säger Sebastian Hahne.