Lokalkär. Sköndalsbon Martin Johansson trivs med att jobba på hemmaplan. "Har man personlig anknytning till platsen har man också starkare driv i att göra en bra produkt", säger han. Foto: Privat

Populär restaurang flyttar hemifrån – till Kristinahuset

Hallå där Martin Johansson, Sköndalsbo vars "hemmarestaurang" Nice Valley öppnar i Kristinahuset vid Drevviken i september ...

  • Publicerad 11:31, 6 aug 2020

Hur känns det att flytta in i Kristinahuset?

– Sjukt spännande, jag är så taggad. Jag har ju haft som mål att hitta en lokal och har väl sneglat lite på Kristinahuset men inte vågat hoppas så mycket. Sedan fick vi till en lösning med stiftelsen Stora Sköndal och det är superkul, då är man i området och det som heter "Nice Valley" kan fortsätta utvecklas.

Just det, du öppnade ju lunchrestaurangen Nice Valley i din trädgård i våras. Vad händer på den fronten?

– Den har varit pausad under sommaren och nu blir det här i stället. Nästa kapitel helt enkelt. Min förhoppning är att de som kom dit kommer till Kristinahuset. Det kommer att finnas möjlighet att hämta upp mat och ta med sig om man vill äta hemma eller hämtar mat åt sitt arbetskollegegäng.

Tar du med dig några maträtter från den tidigare satsningen till Kristinahuset?

– Så kommer det att vara. Jag vet vad som gick hem då, jag körde ju ofta eller nästan alltid fisk en gång i veckan och hade alltid hamburgare på fredagar. Det blir väldigt blandat med favoriter från olika kök.

Vågar man verkligen dra i gång stora restaurangprojekt i coronakrisen?

– Det är ju naturligtvis lite gambling på ett sätt, men jag kommer att göra det i små steg. Jag börjar med att öppna upp onsdag till söndag och köra luncher onsdag till fredag, med brunchverksamhet på helgerna.

Fakta: Martin Johansson

Ålder: 41

Bor: I Lilla Sköndal

Om öppningsdatum: "Mitten, slutet av september är tanken."

Om restaurangens stil: "Det ska kännas som att det är en konstnärsgrupp som ockuperat en slottsbyggnad och gjort den till sin ateljé. Men inga stora förändringar i färger eftersom det är en k-märkt byggnad."

Visa merVisa mindre