Gustav Öhnfeldt, ägare på Meno Male berättar att de serverar samma pizzor på Söder som på restaurangerna i Vasastan, Kungsholmen och Östermalm. Foto: Jannie Flodman

Populär napolitansk pizzeria till Södermalm

Till sommaren kommer Söderbor få ännu ett alternativ på pizza att välja på. Men konkurrensen i området blir inga problem, enligt ägaren.

  • Publicerad 20:00, 9 mar 2020

Meno Male, "gudskelov" på italienska, är restaurangen som serverat populära klassiska napolitanska pizzor i Vasastan, Kungsholmen och Östermalm och planerar nu att även frälsa Söderborna.

– Bara man inte slappnar av så kommer folk att komma. De gillar vad vi gör och vi kommer fortsätta leverera en bra produkt. Det blir samma italienska kaos på Söder som på våra andra restauranger, säger delägaren Gustav Öhnfeldt.

"Finns utrymme"

Att Södermalm redan har många populära pizzerior är ingenting som oroar ägaren.

– All konkurrens är bra konkurrens.Vi har vedugn och mycket grejer på menyn vilket skiljer oss en del från andra pizzerior. Pizzerian mitt emot gör till exempel pizzor med ananas på, och de som gillar ananas på pizzan kommer fortsätta gå dit. Vi ser det lite som olika maträtter och det finns utrymme för en till italiensk pizza på Söder, menar Gustav Öhnfeldt.

Restaurangen planeras öppna i Calientes gamla lokaler på Renstiernas gata framåt sommaren.

– Vi ska riva och bygga ugn nu. Förhoppningsvis blir det i början på juni, säger Gustav Öhnfeldt.