Aktiviteter. Nils Lundin och Lars Thaning tillhör historiegruppen och på måndagar är det språkkafé på Rindögården. Foto: Elisabeth Nordström

Populär mötesplats har fått ansiktslyftning

Samlingsplatsen Rindögården behövde en uppfräschning invändigt och nu är renoveringen färdig. Det firades med öppet hus för alla Rindö- och Skarpöbor.

  • Publicerad 14:41, 26 apr 2022

Det är en nystart för oss!

Rindögården. Snart ska även utsidan renoveras. Foto: Elisabeth Nordström

– Vi jätteglada att vi fått det uppfräschat, säger Camilla Strömberg, ansvarig för Rindögården och styrelseledamot i föreningen Rindöborna.

Helgen som gick hade Rindögården öppet hus så att den som ville kunde komma och se hur fint det blivit efter renoveringen.

Full fart

Samlingsplatsen för alla boende på Rindö och Skarpö invigdes januari 2014 och inrymmer sedan dess en rad olika verksamheter.

Den tjänar som bygdegård och bland aktiviteterna som bedrivs här dagtid är bland annat pensionärskaffe. Dessutom har man språkkafé på måndagar och på fredagskvällar tjänar Rindögården som ungdomsgård.

Dessutom bedriver man läxläsning, filmvisningar och man kan även hyra Rindögården för exempelvis barnkalas. Alla verksamheter sköts helt av frivilliga, lokala krafter.

Vad är det ni har renoverat?

– Det är ommålat inomhus och uppfräschat. Det är en nystart för oss, säger Camilla Strömberg entusiastiskt.

Rindögården startade som ett projekt av Föreningen Rindöborna tillsammans med Idrottsföreningen KA1 IF som då ville skapa ett ställe där ungdomar kunde ”hänga” under trygga former.

Hyrs av kommunen

Målet var också att Rindögården skulle bli en samlingsplats för alla generationer, något man också lyckats med.

Lokalen hyrs av Vaxholms stad och ligger på Rindövägen vid den gamla skolan och förskolan.

Senare i sommar är det även tänkt att föreningen ska måla om Rindögårdens utsida.