Kebabveteran. Skådisen Mahmut Suvakci, som driver Çok på Kungsholmen, öppnar nytt vid Nytorget. Förutom Çok äger han också Lily Burger tillsammans med skådespelarkollegan Joel Kinnaman. Foto: Stefan Källstigen

Populär dönerrestaurang får tvilling på Söder

Populära restaurangen Çok i Hornsberg får en tvilling på Södermalm. Det blir det andra dönerstället i ordningen för delägaren och skådisen Mahmut Suvakci.

  • Publicerad 15:15, 21 jan 2021

2017 öppnade dönerrestaurangen Çok på Hornsbergs strand. Stället blev snabbt välbesökt. Nu är planen att öppna en ny restaurang, vid Nytorget.

– Vi har länge varit i tankarna att öppna på Söder. Vi fick chansen och tänkte ”fan, vi kör”, säger Mahmut Suvakci, som driver Çok.

Çok tar över BC Burgers lokal på Nytorgsgatan. Likt restaurangen i Hornsberg kommer traditionell turkisk döner-kebab stå på menyn. Men helt samma utbud kommer det inte vara.

– Vi kommer ha ett större kök, det gör att vi kan freestyla mer och ha en större meny. På Söder finns också en stor efterfrågan på veganska och vegetariska alternativ, så vi kommer satsa mer på det, säger Mahmut Suvakci.

Efter burgarsuccén – nu öppnar skådisen kebabkrog på Kungsholmen

Döner. På Çok ska traditionell turkisk mat serveras. Foto: Frida Lönnroos

Fokus på kvalitet

Mahmut Suvakci menar också den kebab som ska serveras skiljer sig den man hittar på andra ställen, och målet är att skapa en "lyxkebabkrog".

– Jag är född i Sverige, men har bott tre år i Turkiet och jag saknar de smakerna här. Här blir kebaben ofta försvenskad, men vår döner-kebab är traditionellt turkisk. De enda kryddor vi har är salt, peppar, yoghurt och lök, och vi fokuserar mer på köttets och brödets kvalitet, säger han.

Två-i-ett

Çok Nytorget kommer vara som två lokaler i ett, menar Mahmut Suvakci. Ena delen är mer som en finmatsal, den andra beskriver han som "Berlin underground".

– Vill du ha lugn och ro sätter du dig till vänster, vill du ha mer neon går du åt höger.

Än är det inte helt klart när restaurangen kan öppna.

– Vi är nog färdiga med lokalen om tre, fyra veckor, men kommer inte öppna förrän det lugnat ned sig lite med pandemin. Det kan bli april, maj, men vi får återkomma om det, säger Mahmut Suvakci.