Snart invigs tre padelbanor i Tyresö sportcenter. (Arkivbild). Foto: Mitt i

Popsporten padel kommer till Tyresö

Padel är en snabbt växande racketsport som brukar beskrivas som en blandning av tennis och squash. Snart går det att hyra banor i Tyresö sportcenter. Invigning beräknas till den 20 december.

  • Publicerad 07:53, 21 nov 2018

Intresset för sporter kan gå i vågor. När det gäller racketsporter är padel, eller padeltennis, snabbt växande i Sverige.

Banor och hallar poppar upp som svampar ur marken runt om i landet. Nu kommer denna mix av tennis och squash även till Tyresö.

Tyresö sportcenter bygger bygger tre banor inne i rackethallen med start den 10 december och invigning bara tio dagar senare. Det går fort eftersom banorna är flyttbara och mer eller mindre levereras i färdigt skick. De uppförs på tre av de nuvarande badmintonbanorna.

”Vi vill hänga med”

– Badminton har minskat hos oss samtidigt som padel är oerhört populärt. Vi vill hänga med i svängarna, säger hallchefen Thomas Jacobsson.

Det blir alltså tre padelbanor för uthyrning i hallen: En vanlig bana (20×10 meter) där man spelar dubbel, en singelbana (20×6 m) samt en minibana (10×5 m) för barn och ungdom.

Ritning som visar hur det kommer att se ut när de tre padelbanorna är på plats i Tyresö sportcenter.

Fakta

Padel började spelas i Centralamerika

Padel kan ses som en mix av tennis och squash som spelas på en plan med två halvor avskilda av ett nät. Man kan använda sig av väggarna i spelet.

Sporten såg dagens ljus i Centralamerika. I mitten av 1970-talet kom padel till Europa där sporten är på kraftig frammarsch.

Ett padelrack är gjort av komposit där slagytan har flera hål. Att det inte är strängar gör att bollträffen inte får samma kraft. Bollen är en mjukare variant av tennisboll.

Poängräkning är som i tennis. Linjerna på planen används endast vid serve som måste slås underifrån.

Källa: Padelregler.se
Visa merVisa mindre

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!