Allt ska bort. Den här veckan töms butiken på de sista varorna. Foto: Eva Tonström

Poppis tobakshandlare lämnar efter 37 år

Efter 37 år på samma plats har det blivit dags för ägaren till 3:ans Tobak på Tjärhovsgatan att gå i pension. Den här veckan tömdes lokalerna.

  • Publicerad 16:52, 29 jul 2020

1983, det var året då 3:ans Tobak öppnade i hörnet Tjärhovsgatan-Östgötagatan för första gången. Sedan dess har en bunt kända och okända Söderbor handlat där och stammisar från området har fikat och fått dagens lokala skvaller. För många har det fungerat som en social mötesplats, enligt ägaren Leif, och ibland har det varit en del stök utanför.

"Hårt arbete"

Men nu är det slut med det, den här veckan såldes de sista varorna ut och lokalerna tömdes för att ge plats åt en ny ägare. Den första augusti lämnar de över nyckeln och enligt uppgifter till tidningen kommer verksamheten att drivas vidare som kiosk och butik.

Orsaken till att de säljer efter 37 år är att ägaren Leif har hunnit bli 71 år, alltså redo att gå i pension, och att det är svårt att gå runt ekonomiskt. Men han är inte sentimental. På frågan vilka minnen han tar med sig från 3:an blir svaret kort och gott: ”Hårt arbete och inget annat.”

Stammisarna Thomas och Ewa var de som tipsade tidningen och enligt dem kommer han att bli saknad:

"En epok går i graven. Leffe som är ägare har servat oss Söderbor med allt mellan himmel och jord, en ypperligt kompetent social-arbetare." säger de.

Begagnade böcker och diverse prylar, en del av 3:ans sortiment. Foto: Eva Tonström

På väggen. Bajens laguppställning 1976. Foto: Eva Tonström