Nytt. Parkleken Rinken har rustats upp, och anpassats för blygare barn. Foto: Lotta Sobéus

Poppis parklek i Rinkeby snart färdigfixad

Den populära parkleken Rinken rustas just nu upp rejält. I början av april hoppas stadsdelen på att leksugna barn ska kunna få ta del av allt nytt kul.

  • Publicerad 16:23, 25 mar 2021

Med sina många lekställningar, rutschkanor, gungor, grönområden, grillplatser och en plaskdamm som är öppen på sommaren har parkleken Rinken i Rinkeby kommit att bli ett populärt häng för både barn och vuxna.

Hit kommer både förskoleklasser och familjer för att leka av sig, och dessutom är platsen bemannad av personal under dagtid. Då går det också att låna olika leksaker.

Sedan slutet av förra året har parkleken rustats upp, efter att barnens lek börjat ta ut sin rätt på redskapen.

– Det började med att vi var tvungna att ta ner en större klätterställning eftersom den var i dåligt skick. Då pratade jag med personalen och hörde om deras tankar och önskemål, sedan har vi tillsammans planerat och utformat upprustningen, säger Lotta Sobéus, parkingenjör i Rinkeby-Kista.

Djurskulpturer i trä

Klätterställningen har nu ersatts med en lekborg och hoppstubbar har anlagts i skogen. Lekplatsen har också blivit inhägnad, så att föräldrar kan slappna av lite extra.

Sedan ville Lotta Sobéus även göra något för de lite mer tillbakadragna barnen.

– Jag tyckte själv att det saknades något för de som är blyga och vill leka själva, som inte är bekväma med full fart. Då kom jag på att man kunde sätta upp två små lekhus på skogskullen i parken. Där kan man leka affär, stall eller något annat roligt, säger hon,

Dessutom har de satt upp nya, roliga trädjur runt omkring.

– Bland annat en häst och en älg, som man kan rida på eller mata. Bara fantasin sätter stopp, säger Lotta Sobéus.

Upprustningen förväntas vara helt klar i början av april.

Kul. Nya trädjur har satts upp runt om i parken. Foto: Lotta Sobéus

Lekdags. Bara fantasin sätter stopp menar parkingenjören Lotta Sobéus. Foto: Lotta Sobéus