Popcorn på menyn i Bredängs eget sommarkafé

Både klassisk fika och popcorn står på menyn, i det nyöppnade sommarkaféet i Jakobsberg gård. – Det här ingår i vårt arbete med att öppna gården för alla, säger Mattias Krook.

  • Publicerad 15:47, 25 jun 2018

Jakobsberg gård är känt för sina nygräddade våfflor. Nu har våffeljärnen fått sällskap – av en popcornmaskin från USA. Den blev populär redan på midsommaraftonen och nu ger den glans åt den nyöppnade sommarkaféet.

–  Vi drar i gång den när någon gör en beställning, så det blir färska popcorn, säger Mattias Krook, styrelsemedlem i föreningen Jakobsbergs gård och den som håller i kaféet.

Jakobsbergs gård har haft sommarkafé även tidigare, men det var flera år sedan. Hoppet är att Bredängsborna – och även andra förstås – ska hitta hit under lediga dagar.

– Det här ingår i vårt arbete med att öppna gården för alla. Alla ska kunna komma hit och ta en fika och sitta ner och ta det lugnt, säger Mattias Krook.

En tallrik fika under ett parasoll – något för varma dagar.

För den som inte inte gillar popcorn finns mycket annat. Sommarjobbare hjälper till att hacka fruktsallad, grädda våfflor, breda mackor och koka varmkorv. Bakar gör de inte, men det finns mazariner, delicatobollar, rulltårta och annat sött.

– Kanske inget för hipsters från Södermalm men många tycker att det är gott, och det är inte dyrt heller, säger Mattias Krook.

Sommarkaféet ska hålla öppet en bit in i augusti, vardagar klockan 10–16. När gästerna har fikat kan de spela boule – klot ska snart finnas på plats vid gården.

Flaggan är hissad och solen värmer den första vardagen kaféet har öppet.  

Fakta

Här kan du också ta en sommarfika i grönskan

Konditori Lyran i Bredäng.

Café Sjöstugan vid Skärholmens gård.

Café Uddvillan i Klubbensborg i Mälarhöjden.

Wintervikens Café i Vinterviken i Gröndal.

Vintervikens trädgårdskafé i Gröndal.

 

 

Visa merVisa mindre