Populära pingisbordet vid strandpromenaden i Tanto. Foto: Läsarbild Fredrik Matz

Pop up-pingis minskade stöket vid Tanto

Racket och bollar har legat ute dygnet runt under sommaren för att locka fler grupper till spelet. Nu doneras pingisbordet till Fryshuset, där det ska fortsätta aktivera och skapa möten.

  • Publicerad 08:53, 20 sep 2018

Bakom projektet ”Pop up ping pong” står landskapsarkitekterna Mattias Lazar och Fredrik Matz. Idén var att skapa öppna och inkluderande mötesplatser. 

– Vi ritar ju offentliga miljöer. Pingisbordet var ett sätt för oss att prova hur vi kan uppmuntra till spontana möten, säger Fredrik Matz.

I början av juni sattes bordet upp vid strandpromenaden nära Tantolunden. Projektet har varit lyckat på flera sätt.

Mindre skadegörelse

Den intilliggande båtklubben har tidigare haft problem med skadegörelse på sin parkering, men under tiden som pingisbordet stått i området har det upphört, enligt Fredrik Matz.

– Det var ju ingenting vi hade planerat utan det är bara någonting som flera från båtklubben konstaterat, att de som stökat har spelat pingis istället, säger han.

Doneras till Fryshuset

– Det har varit riktigt lyckat. Pingisbordet har använts dag som natt, av gamla och unga, kvinnor och män, sportfrälsta och soffliggare.

Nu ska pingisbordet doneras, och den som vill fortsätta spela får ta sig till Fryshusets lokaler där bordet kommer stå framöver.

– Jag hoppas att det fortsätter att aktivera och skapa möten människor emellan.