Pool och "betjäntservice" i Stadshagens nya bostäder

100 nya bostäder med "betjäntservice", tillgång till pool och ny miljöprofilerad restaurang. Det är några av planerna när Electrolyx...förlåt, Electrolux siktar på att byggstarta sitt nya kvarter i Stadshagen.

  • Publicerad 15:21, 25 jan 2021

Det stora bostadsprojektet i Stadshagen är i gång, och nu presenteras ytterligare en pusselbit i det stora bygget. Det är Electrolux som, tillsammans med Archus, visar upp nya skisser och detaljer för sitt projekt vid deras huvudkontor i korsningen Sankt Göransgatan/Kellgrensgatan.

Här är byggena på Kungsholmen att hålla koll på

Där ska det byggas nya kontorsytor men också 100 nya "mindre, yteffektiva" bostadsrätter, enligt Electrolux. Men ytan till trots verkar bolaget sikta högt när det gäller exklusivitet. "Livsstilsboende" med bland annat så kallad conciergeservice, "tillgång till generösa gemensamhetsutrymmen och gröna gårdar samt tillgång till träningsanläggning med pool" i samma hus, som delas med kontoren.

Dessutom ska ett nytt torg anläggas i korsningen, samt lokaler för kafé och butiker i markplan. I planen ingår även en "miljöprofilerad restaurang", biodlingar, hyrbara odlingslotter på taken och en hydroponisk odling som ska försörja restaurangerna med "lokalt odlade sallader och örter", enligt Electrolux som uppger att det mesta av det nya kvarteret ska byggas av trä.

Enligt bolaget är fokus i det nya kvarteret på "hållbart ätande, hållbart boende och hållbar hälsa, där accessen till en träningsanläggning med pool är tänkt att underlätta för de som bor och verkar i kvarteret att finna en hälsosam livsstil", enligt Ulrika Kågström, fastighetschef på Electrolux.

Vitvarorna kommer såklart från bolaget själva.

– Projektet ger tydliga mervärden för Stadshagen som helhet, Electrolux medarbetare och övriga invånare i kvarteret. Fullt utvecklat kommer upp emot 3 000 personer leva och verka i kvarteret. Det blir en liten stad i staden där det mesta finns på 15 minuters promenadavstånd, säger Ulrika Kågström, i ett uttalande.

Bolaget ska nu ansöka om bygglov och hoppas byggstarta under tredjekvartalet i år. Inflyttning planeras i såna fall till 2023.

ELECTROLYX? Så här vill Electrolux bygga om i sitt kvarter i Stadshagen där bostäderna ska få "conciergeservice" och tillgång till gym och pool. Foto: Archus/Per Brandt