ÖPPNAR NYTT. Pontus Firtihof, till vänster, öppnar ny restaurang på Fleminggatan tillsammans med Thomas Dahlstedt.

Pontus Frithiof öppnar nytt på Kungsholmen

Från poké bowls och burgare till fransk bistro med kafé och loungedel. När Pontus Fritihof öppnar nytt på Fleminggatan hoppas han locka folk från morgon till kväll.

  • Publicerad 11:13, 26 aug 2020

Det är på Fleminggatan 39, där tidigare Poké Burger och The Seven huserade som krögaren Pontus Fritihof, tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest, öppnar nytt. Tanken är att slå upp portarna den 16 september.

I lokalerna väntar då en bistro med fransk inriktning med 90 sittplatser, kafédel med cirka 30 sittplatser och en loungebar för upp till 45 personer som även kan hyras för privata tillställningar enligt Pontus Fritihof.

Målet är att locka Kungsholmsborna och de som jobbar i krokarna från morgon och kväll, öppettiderna kommer vara 8-23 alla dagar i veckan.

– Menyn kommer vara en hyllning till det mångkulturella Paris. Vi vill skapa en kvarterskrog för alla och ha ett utbud för hela dagen, säger Pontus Fritihof i ett uttalande.

Han har höga förväntningar på den nya restaurangen och räds inte att öppna mitt under coronapandemin.

– Vi vill bli en Kungsholmsklassiker. Vi hoppas såklart att våra gäster i området ska trivas och vilja besöka oss flera dagar i veckan. Oavsett om de vill köpa sitt frukostbröd från vår bagerimonter med sig hem, eller ta en mysig frukost. Man ska spontant kunna slinka in i vår bar eller äta en middag med sina vänner. Vi tror också det kommer vara uppskattat med vårt stora take away-utbud som finns att köpa hela dagen.

Vad kommer en signaturrätt vara för den nya restaurangen? 

– Förutom att vi såklart har en del franska klassiker kommer vi faktiskt ha en schnitzel på menyn som vi tror kommer blir en av våra signaturrätter. Till förrätt måste man prova våra Nems, en French indochine-inspirerad vårrulle som är fantastiskt god.