Behov. Ewa Larsson (MP) menar att det inte finns något behov av en större förskola i området vid Arkövägen. Foto: Åsa Sommarström

Politisk majoritet vill rädda förskolan

Förskoleföräldrar och lokalbor är inte ensamma med att vilja bevara Waldorfförskolan Regnbågen. Nu har majoriteten i stadsdelsnämnden skickat in ett förslag där man vill att förskolan bevaras.

  • Publicerad 15:18, 1 apr 2021

En unik, grönklassad förskola som ska bevaras - därmed basta.

Majoriteten i Skarpnäcks stadsdelsnämnd är måna om Waldorfförskolan Regnbågen och har nu skrivit ett förslag till beslut som skickats till stadsbyggnadsnämnden. I förslaget vill stadsdelsnämnden bland annat att förskolan bevaras.

– Det finns inget behov av en större förskola med sex avdelningar i området, säger Ewa Larsson (MP), ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

– Det är en unik, grönklassad förskola som ska bevaras - därmed basta, fortsätter hon.

Inriktningsbeslut

Ewa Larsson var en del i stadsbyggnadsnämnden som 2018 antog en startpromemoria - då med inriktningsbeslut på 75-100 lägenheter. En viktig fråga var den kulturhistoriskt värdefulla miljön i området.

– Vi är förvånade över att man i detaljplanen inte brytt sig om inriktningsbeslutet. Det måste göras en kulturhistorisk utredning för underlaget för det här projektet, precis som Skönhetsrådet också anser.

"Positivt att många engagerar sig"

Beslutet ligger nu på stadsbyggnadsnämndens bord.

– Det här ska först upp till nämnden och ingenting kan sägas eller kommenteras kring vad som kommer att ske innan dess, säger Oskar Rådehed, presskontakt för stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson (M).

Samrådet gick ut den 22 mars och nu ska synpunkterna som kom in gås igenom.

– Det är positivt att så många har engagerat sig i frågan och att folk utnyttjar tillfället med samrådet, säger Oskar Rådehed.