Båda Lidingöbroarna bredvid varandra. Foto: arkivbild

Politikernas beslut: Gamla bron ska rivas

Implenia Sverige får uppdraget att bygga en ny tågbro med cykelväg mellan Lidingö och Stockholm. Det beslutades igår av en enig kommunstyrelse. – Särskilt kul att kommunstyrelsen var enig, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande till Lidingösidan.

  • Publicerad 08:40, 2 okt 2018

På gårdagens kommunstyrelsemöte beslutade politikerna att ge uppdraget att bygga en ny tåg- och cykelbro i Gamla Lidngöbrons ställe till företaget Implenia AB.

Implenia är en del av en internationell koncern. Svenska Implenia jobbar med infrastruktur som  betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum.

Bygger ”getingmidjan”

I Stockholm jobbar företaget med flera stora projekt som upprustningen av de så kallade ”getingmidjan”, tågbroarna vid Riddarhuset i Stockholm och projekt knutna till förbifart Stocholm. Till exempel ett över tre kilometer stort tunnelprojekt i Johannelund.

Till Lidingösidan sade kommunstyrelsen Daniel Källenfors att han var särskilt glad att kommunstyrelsen var helt enig i sitt beslut.

Beslutet innebär också att politikerna ignorerade det förslag som sent i processen har fått stor uppmärksamhet.

Förslaget från Stadsutvecklingsföretaget Urban Nouveau som arbetet med internationella partners gillades av många. På bara några dagar lyckades de samla in över 1000 namnunderskrifter för att rädda Gamla Liidngöbron.