Foto: Most Photos

Politikerna låter kidsen käka gratis på krogen – igen

Under våren 2021 väntas åter alla de gymnasieelever som är folkbokförda i kommunen och studerar på distans kunna få sig ett mål mat på någon av Upplands-Bros alla restauranger.

  • Publicerad 16:09, 4 jan 2021

Den trogne Mitt i-läsaren minns satsning från kommunen vad gäller Upplands-Bros lokala restauranger och skolluncher till gymnasieelever under våren 2020.

I syfte att ge sitt stöd till den lokala restaurangnäringen beslutade kommunstyrelsen att bekosta skollunch under vårterminens senare hälft.

Politikerna låter kidsen käka på krogen – gratis

Gymnasieungdomarna fick näringsriktiga måltider hos någon av de restauranger och caféer som anslöt sig, och lokala krögarna fick stöd i en svår tid som pandemin innebär.

Nu står det klart att samma satsning kommer tillbaka våren 2021. I ett beslut från kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) framgår att kommunen nu väljer att köra ett varv till med stöd både till hungriga elever och kämpande företagare.

Kostar 800 000 per månad

Precis som tidigare riktar man sig till de gymnasieelever som är folkbokförda i kommunen. Kostnaden för det hela väntas uppgå till cirka 800 000 kronor i månaden förutsatt att hälften av eleverna utnyttjar erbjudandet med skollunch dagligen.

”Ingen pizza eller pommes när kommunens krogar ska räddas”

Restauranger och caféer som ansluter sig till det hela ersätts med 75 kronor exklusive moms per måltid.

Beslutet avslutas med orden: ”Erbjudandet verkställs så snart det kan ske och till dess att distansundervisning för gymnasieskolan upphör.”

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38