Den trogne Mitt i-läsaren minns satsning från kommunen vad gäller Upplands-Bros lokala restauranger och skolluncher till gymnasieelever under våren 2020.

I syfte att ge sitt stöd till den lokala restaurangnäringen beslutade kommunstyrelsen att bekosta skollunch under vårterminens senare hälft.

https://www.mitti.se/nyheter/politikerna-later-kidsen-kaka-pa-krogen-gratis/lmteg!8534253/

Gymnasieungdomarna fick näringsriktiga måltider hos någon av de restauranger och caféer som anslöt sig, och lokala krögarna fick stöd i en svår tid som pandemin innebär.

Nu står det klart att samma satsning kommer tillbaka våren 2021. I ett beslut från kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) framgår att kommunen nu väljer att köra ett varv till med stöd både till hungriga elever och kämpande företagare.

Kostar 800 000 per månad

Precis som tidigare riktar man sig till de gymnasieelever som är folkbokförda i kommunen. Kostnaden för det hela väntas uppgå till cirka 800 000 kronor i månaden förutsatt att hälften av eleverna utnyttjar erbjudandet med skollunch dagligen.

https://www.mitti.se/nyheter/ingen-pizza-eller-pommes-nar-kommunens-krogar-ska-raddas/lmtei!8541889/

Restauranger och caféer som ansluter sig till det hela ersätts med 75 kronor exklusive moms per måltid.

Beslutet avslutas med orden: ”Erbjudandet verkställs så snart det kan ske och till dess att distansundervisning för gymnasieskolan upphör.”