Det planerade huset och parkeringen intill. Illustration: Arkitekstudio Witte Foto: Skärmavbild

Politiker sa ja till omstritt Hökis-hus

Politikerna i stadsbyggnadsnämnden tog ingen hänsyn till oron för trafiksituationen. Igår kväll godkände de förslaget till 80 ungdomsbostäder på Sirapsvägen, bakom Matdax i Hökarängen.

  • Publicerad 11:00, 1 sep 2017

I ett särskilt uttalande betonade S, V och Mp att de ser positivt på nya ungdomsbostäder nära kollektivtrafik. Och när grannarna på Sirapsvägen befarar kaos på den trånga gatan och parkeringen bakom Matdax, talar politikerna hellre om trygghet. ”Huset innebär också att en baksida görs tryggare och mer befolkad”, skriver de i ett särskilt uttalande.

– De har ingen anknytning till verkligheten, det är tydligt att de här politikerna aldrig har satt sin fot på den här gatan. Mer befolkning innebär att gatan blir ännu mer blir övertrafikerad, säger Anne Froude, ordförande i bostadsrättsföreningen Sötmandeln 1, som redan har bestämt sig för att överklaga beslutet.

Vad gäller utseendet på huset efterlyser de rödgröna omarbetningar som gör att huset bättre passar in i landskapsbilden, i relation till David Helldén berömda punkthus på torget.

Läs mer om byggplanerna och trafiken: Bildbluffen som upprör grannarna