Polisutredaren: ”Vi är trötta på att behöva se era dickpics”

På torsdagsförmiddagen postade Skärholmspolisen ett inlägg på Facebook som fått stor spridning och välkomnats av många. Det inleddes med orden ”Dickpics. Kan vi prata om det?”.

  • Publicerad 16:38, 15 aug 2019

Därefter konstaterar författaren till inlägget, Skärholmspolisens utredare Isabel Sommerfeld, att det inte är någon skillnad mellan att visa sitt könsorgan för främmande människor på stan eller skicka bilder på det samma över nätet till någon som inte bett om det – det är lika oförskämt och olagligt.

Hon skriver vidare ”Vi är ganska trötta på att behöva se era dickpics – och kan vi så kommer vi definitivt se till att ni lagförs för detta. Alla lämnar spår på internet.”

– Bakgrunden till att jag skrev inlägget är att jag satt med ett sånt ärende som jag inte kan berätta närmare om eftersom förundersökningssekretess råder, men jag kände att det var dags att rikta en uppmaning till unga killar, framförallt eftersom många kanske inte vet att det är olagligt, säger Isabel Sommerfeld till Mitt i på torsdagseftermiddagen.

Har den här typen av ärenden ökat i ert polisområde?

– Om det ökat vet jag faktiskt inte, men sociala medier förenklar.

Vad hade du för förväntningar när du skrev inlägget?

– Jag hade nog inte så mycket förväntningar, mer än att jag tyckte att det var viktigt att skriva om. Jag tror att många känner säkert igen sig, framförallt unga tjejer.

Isabel vill skicka med en uppmaning att polisanmäla om man utsetts för detta och även spara skärmdumpar och bilder.

Här är Isabels inlägg i sin helhet: