Foto: Mostphotos

POLISRAPPORTEN: Unga tros ha kört påverkade

Två barn är misstänkta för rattfylleri i Bålsta En flicka, cirka 16 år, körde A-traktor. En pojke, cirka 15 år, körde moped. Båda lämnade positivt utandningsprov.

  • Publicerad 10:11, 19 aug 2021

Smultronstället

Måndag 21:40

Rattfylleri. En flicka i 16-årsåldern är anmäld för rattfylleri alkohol och rattfylleri droger. Detta sedan vittnen sett henne köra A-traktor och misstänkt henne vara påverkad. Flickan lämnade ett positivt utandningsprov i sållningsinstrument och medtogs till polisstationen för ytterligare provtagning.

Smultronstället

Tisdag 00:29

Rattfylleri. En pojke i 15-årsåldern är misstänkt för rattfylleri. Han körde moped och stoppades för kontroll av polis i Bålsta under natten till tisdag. Gossen lämnade positivt utandningsprov i sållningsinstrumentet och togs med till polisstationen, misstänkt för rattfylleri.

E18, Bålsta

Tisdag 03.40

Drograttfylleri mm. En bilförare född 1994 körde mycket för fort på motorvägen. Han rapporterades för 142 km/h på 110-sträcka. Han stoppades av polis och är, utöver hastighetsbrottet, misstänkt för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01