POLISRAPPORTEN: Stöld från arbete vid kommunhuset

Bålsta har haft en tämligen lugn vecka ur polisiär synvinkel. Drogbrott, stöld och bedrägeri är vad som finns på listan.

  • Publicerad 11:55, 6 aug 2021

E18

Torsdag, kl 02.37.

Drogbrott mm. En stockholmare i 25-årsåldern blev under natten till torsdag misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, ringa Narkotikabrott innehav (narkotikaklassade tabletter) samt olovlig körning (eftersom han saknar körkort). Bilnyckeln togs i beslag.

Kommunhuset

Torsdag kl 18 – Fredag kl 07.

Stöld. Taket på kommunhuset håller på att renoveras. Byggföretaget har satt upp ett staket runt sina saker, men där han någon under natten till fredag böjt upp byggstaketet och från området stulit två säkerhetsselar samt delar till ett garagetält som förvarades i en kartong.

Västerdalen

Tisdag kl 17

Drogbrott. När en man i 20-årsåldern som bor i Bålsta kontrollerades av polis i Västerdalen under tisdagen blev han misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk samt ringa innehav. Blodprovstagning gjordes i Enköping eftersom mannen vägrade lämna urin.

Bålsta

Tisdag.

Försök till bedrägeri. "Hej, du har fått en trafikbot på 5.800, betala in ersättning för juridisk hjälp nu direkt så ska vi hjälpa dig". Ungefär så lät meddelandet som en Bålstabo fick på telefon. Fast när bålstabon ifrågasatte erbjudandet la den uppringande på.

Eon gräver för fjärrvärme

Västra Kungsängen berörs av arbetet. Energijätten Eon uppger att man inlett ett grävarbete i västra Kungsängen som väntas pågå till årsskiftet. Det här arbetet syftar till att stärka upp fjärrvärmenätet.måndag 20/9 9:57

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01