POLISRAPPORTEN: Rånare söks – kan ha begått flera brott i Enköping

Ett rån fullbordades. Ett avbröts av en passerande bilist. Nu söks två-tre unga män, misstänkta för delaktighet i båda brotten.

  • Publicerad 10:44, 5 aug 2021

Husbergsvägen

Måndag, kl 21.15

Rån. Två svartklädda rånare med svart mask över munnen rånade på måndagskvällen en person som promenerade hem från Enköpings centrum. På cykelvägen Husbergsvägen vid Pepparrotsbadet kom de två svartklädda männen på en elsparkcykel och slog bakifrån målsägaren i bakhuvudet så att denne ramlade omkull. De båda hotade den överfallne med kniv och tilltvingade sig värdeföremål.

Kyrkogatan

Fredag 01.00

Rånförsök. Tre män följde efter en person på Kyrkogatan, slog målsägaren i ansiktet och skrek att de vill ha grejer. Rånet avbröts av att en bilist stannade på platsen. De tre männen försvann från platsen. Då rånförsöket inte anmäldes förrän i efterhand kom det inte till polisens kännedom förrän senare. De tre beskrivs vara i 20-årsåldern och ha varit klädda i svart.

Polisen arbetar utifrån att rånförsöket kan ha ett samband med rånet utanför simhallen (se ovan).

Torsvi

Söndag-måndag

Stöld. En båtmotor har stulits från en båt som låg förtöjd vid en brygga i båthus i Torsvi. Någon har lossat båten och ute på vattnet tagit loss motorn (Yamaha 70 hk, fyrtaktare från 2018) och därefter lämnat båten drivande på vattnet. Den anträffades ca 1 km från bryggan där den legat förtöjd.

E18 Annelund

Tisdag kl 17

Drogbrott. En bilförare blev på tisdagen misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Snabbtestet var positivt och körkortet omhändertogs.

Tillinge

Söndag - tisdag

Stöld. En åkgräsklippare har stulits från en fastighet/privatbostad i Tillinge. Gräsklipparen är en gul Cub Cadett med okänt värde.

Krönika: Med en fläskkotlett i tanken

Nyheter Vi borde vara fler som frågar efter 100 procent biodiesel. För en krona mer per liter kan du som tankar diesel få ett godare samvete: Förnybart biobränsle till sista centilitern. Fungerar i alla bilar. Men alltför få känner till den miljövänliga dieseln....fredag 24/9 13:12

Bok om beredskap av Enköpingsmilitär

Nyheter Miguel Guerrero arbetar till vardags på ledningsregementet i Enköping. Han är snart aktuell med boken "Krisberedskap för alla: en handbok för dig som inte är prepper".fredag 24/9 11:11