Husbergsvägen

Måndag, kl 21.15

Rån. Två svartklädda rånare med svart mask över munnen rånade på måndagskvällen en person som promenerade hem från Enköpings centrum. På cykelvägen Husbergsvägen vid Pepparrotsbadet kom de två svartklädda männen på en elsparkcykel och slog bakifrån målsägaren i bakhuvudet så att denne ramlade omkull. De båda hotade den överfallne med kniv och tilltvingade sig värdeföremål.

Kyrkogatan

Fredag 01.00

Rånförsök. Tre män följde efter en person på Kyrkogatan, slog målsägaren i ansiktet och skrek att de vill ha grejer. Rånet avbröts av att en bilist stannade på platsen. De tre männen försvann från platsen. Då rånförsöket inte anmäldes förrän i efterhand kom det inte till polisens kännedom förrän senare. De tre beskrivs vara i 20-årsåldern och ha varit klädda i svart.

Polisen arbetar utifrån att rånförsöket kan ha ett samband med rånet utanför simhallen (se ovan).

Torsvi

Söndag-måndag

Stöld. En båtmotor har stulits från en båt som låg förtöjd vid en brygga i båthus i Torsvi. Någon har lossat båten och ute på vattnet tagit loss motorn (Yamaha 70 hk, fyrtaktare från 2018) och därefter lämnat båten drivande på vattnet. Den anträffades ca 1 km från bryggan där den legat förtöjd.

E18 Annelund

Tisdag kl 17

Drogbrott. En bilförare blev på tisdagen misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Snabbtestet var positivt och körkortet omhändertogs.

Tillinge

Söndag - tisdag

Stöld. En åkgräsklippare har stulits från en fastighet/privatbostad i Tillinge. Gräsklipparen är en gul Cub Cadett med okänt värde.