Foto: Mostphotos

Polisrapporten: husrannsakan, droger och höga hastigheter

Det var stort pådrag i Bålsta i helgen. Polis sökte en försvunnen man. Dessutom gjordes drogbeslag i samma område, men det var inte relaterat till försvinnandet, rapporterar polisen.

  • Publicerad 15:40, 7 jun 2022

Lindegårdsvägen

Fredag

Narkotikabrott. I samband med en husrannsakan på Lindegårdsvägen i Bålsta anträffades en cannabisodling och tillhörande odlingsutrustning. En man född på 1990-talet blev misstänkt för narkotikabrott; innehav och framställan.

Bålsta, Trakterna kring Åbergs Museum

Måndag

Sökinsats. Polis sökte under måndagen efter en försvunnen person under måndagen. I samband med det genomfördes husrannsakningar och helikopter biträdde i sökandet, men mannen anträffades inte. Ärendet hade inte något med den cannabisordning, som anträffades på Lindegårdsvägen i Bålsta tidigare under helgen, att göra.

Badhusvägen

Fredag

Skadegörelse. En moped som stod parkerad på Badhusvägen i Bålsta biev utsatt för skadegörelse under dagen.

E18 Ekolsund

Fredag 00.20

Fortkörning mm. När polis gjorde en hastighetsmätning på en personbil uppmättes att bilen kördes i 163km/h på 110-väg. Vid kontrollen fattade patrullen även misstankar om att föraren var narkotikapåverkad. Föraren, en man född på 2000-talet, blev misstänkt för hastighetsöverträdelse och drograttfylleri. På passageraren, en man född på 1990-talet, anträffades misstänkt narkotika som togs i beslag. Anmälan gällande narkotikabrott (innehav) upprättades.

Bålsta

Lördag

Drogbrott. Personal på Bowlroom i Bålsta hittade något som tros vara narkotika. Substansen togs i beslag av polispatrull och anmälan gällande narkotikabrott (innehav) upprättades.

Oklar orsak till stort strömavbrott

16 000 kunder drabbades under måndagen Håbo och Upplands-Bro drabbades av ett stort strömavbrott. Ännu vet leverantörerna inte exakt vad som hänt.tisdag 28/6 17:26

Han får Fridegårdspriset

Kjell Johansson är en flera gånger prisad författare. Nu får han ytterligare ett. Johansson har utsetts till årets mottagare av Jan Fridegårdspriset.fredag 24/6 8:15