E18 Enköping

Fredag ca 20:40.

Olovlig körning. En man född på 00-talet rapporterades för olovlig körning efter att ha kört personbil utan att ha giltigt körkort.

Stora torget, Enköping

ca 21:40

Skadegörelse. Det var poängjakt i helgen, en tävling som brukar ordnas mellan skolungdomar helt utan tillstånd, en tävling i upptåg och bus. Fast ibland går den över gränsen. Ett exempel från den gångna helgen är att en student försökte såga ner ett träd på Stora torget. Ordningsvakter omhändertog ungdomen i väntan på att polis skulle komma till platsen. Ungdomen avvisades ifrån platsen och anmälan om skadegörelse upprättades.

Hamngatan

Lördag ca 00:00

Drogbrott mm. Då en polispatrull kontrollerade en man född på 1980-talet anträffades en kniv och två marijuanacigaretter som togs i beslag. Anmälan gällande narkotikabrott (innehav) och brott mot knivlagen upprättades.

Romgatan

lördag ca 02:00

Rattfylleri. En man född på 90-talet misstänks för rattfylleri sedan han blåst 0,32 mg/l i polisens kontroll. Bilnycklarna togs i beslag (enligt PL§24a) för att förhindra fortsatt färd.

Skolsta

Lördag ca 18:30.

Drograttfylleri och vapenbrott. En kvinna född på 1980-talet är misstänkt för drograttfylleri sedan hon kontrollerats av polis. Vid kontrollen anträffades även något som troddes vara narkotika varpå även en husrannsakan genomfördes i bostaden. I samband med husrannsakan anträffades vapendelar varpå även en anmälan gällande vapenbrott upprättades. Dessutom omhändertogs hennes körkort på grund av det misstänkta drograttfylleriet.

Torggatan, Enköping

Söndag ca 00:50

Drogbrott. En man född på 1990-talet som varit på en krog och stökat kontrollerades under natten till söndag av polis. I samband med kontrollen anträffades misstänkt narkotika som togs i beslag. Anmälan gällande narkotikabrott (innehav) upprättades.

Annelundsgatan/Stockholmsvägen

Söndag ca 13:30.

Drograttfylleri mm. Allmänhet kontaktade polis då de uppmärksammade en bil som kördes vingligt. Vid kontrollen konstaterade polis att föraren, en man född på 1990-talet, saknade körkort och uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Vid kontrollen anträffades också misstänkt narkotika som togs i beslag. Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott (innehav) och olovlig körning.