Foto: Mostphotos

POLISRAPPORTEN: Försökte såga ner träd under poängjakten

Den årliga poängjakten, där Westerlundska gymnasiets avgångselever samlar poäng i en tävling i skoj, bus och upptåg, genomfördes den gångna helgen. Men ibland går de över gränsen till vad som är okej. Att försöka såga ner ett träd på Stora torget är definitivt på fel sida om den gränsen. I POLISRAPPORTEN också: olovlig körning, drogbrott, vapenbrott och rattfyllor.

  • Publicerad 13:01, 23 maj 2022

E18 Enköping

Fredag ca 20:40.

Olovlig körning. En man född på 00-talet rapporterades för olovlig körning efter att ha kört personbil utan att ha giltigt körkort.

Stora torget, Enköping

ca 21:40

Skadegörelse. Det var poängjakt i helgen, en tävling som brukar ordnas mellan skolungdomar helt utan tillstånd, en tävling i upptåg och bus. Fast ibland går den över gränsen. Ett exempel från den gångna helgen är att en student försökte såga ner ett träd på Stora torget. Ordningsvakter omhändertog ungdomen i väntan på att polis skulle komma till platsen. Ungdomen avvisades ifrån platsen och anmälan om skadegörelse upprättades.

Hamngatan

Lördag ca 00:00

Drogbrott mm. Då en polispatrull kontrollerade en man född på 1980-talet anträffades en kniv och två marijuanacigaretter som togs i beslag. Anmälan gällande narkotikabrott (innehav) och brott mot knivlagen upprättades.

Romgatan

lördag ca 02:00

Rattfylleri. En man född på 90-talet misstänks för rattfylleri sedan han blåst 0,32 mg/l i polisens kontroll. Bilnycklarna togs i beslag (enligt PL§24a) för att förhindra fortsatt färd.

Skolsta

Lördag ca 18:30.

Drograttfylleri och vapenbrott. En kvinna född på 1980-talet är misstänkt för drograttfylleri sedan hon kontrollerats av polis. Vid kontrollen anträffades även något som troddes vara narkotika varpå även en husrannsakan genomfördes i bostaden. I samband med husrannsakan anträffades vapendelar varpå även en anmälan gällande vapenbrott upprättades. Dessutom omhändertogs hennes körkort på grund av det misstänkta drograttfylleriet.

Torggatan, Enköping

Söndag ca 00:50

Drogbrott. En man född på 1990-talet som varit på en krog och stökat kontrollerades under natten till söndag av polis. I samband med kontrollen anträffades misstänkt narkotika som togs i beslag. Anmälan gällande narkotikabrott (innehav) upprättades.

Annelundsgatan/Stockholmsvägen

Söndag ca 13:30.

Drograttfylleri mm. Allmänhet kontaktade polis då de uppmärksammade en bil som kördes vingligt. Vid kontrollen konstaterade polis att föraren, en man född på 1990-talet, saknade körkort och uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Vid kontrollen anträffades också misstänkt narkotika som togs i beslag. Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott (innehav) och olovlig körning.

MC-förare kolliderade med polisbil – avled

Nyheter Man på motorcykel kolliderade under onsdagskvällen med en polispatrull norr om Fjärdhundra. Mc-föraren avled senare på sjukhus.torsdag 4/8 9:18