Foto: Mostphotos

Polisrapport: Inbrottsvåg mot företagsbilar

Sedan flera företagsbilar utsatts för skadegörelse varnar polisen för att en ny brottsvåg kan vara på gång. Tjuvar som är ute efter kvarlämnade tankkort i företagens bilar härjar åter i Enköping.

  • Publicerad 10:39, 30 jul 2021

Myrangatan.

Kväll/natt torsdag/fredag

Inbrott. Nu är det igång igen, stölderna av tankkort från företagsbilar. Tjuvarna slår sönder ett fönster i varenda företagsbil de ser på ett område och är bara ute efter tankkort som lämnats i bilen – och i allra sämsta fall kommer de även över tankkoden.

Under torsdag kväll eller fredag natt drabbades två företag som ligger i närheten av varandra på Myrangatan. I tre av bilarna har tankkort stulits. Inget annat verkar saknas.

– Stämmer med modus på brottstrend som vi sett under det sista halvåret i Västerås med omnejd, säger Ludvig Roswall på polisen.

Nattens inbrott kan tyda på att en ny våg är på gång, menar han.

– Från polisen uppmanar vi företagare att se över förvaringen av tankkort och koder, förvara ej dessa tillsammans, säger Roswall.

Ny lagstiftning sedan 2018 innebär att det för företag finns större möjligheter till kameraövervakning utan tillstånd (t.ex. i egna lokaler eller på inhägnade områden) än tidigare.

Roswall:

– Om möjligt se också över hur och var företagets bilar parkeras. Belysning med rörelsesensorer där fordonen parkeras är en enkel åtgärd som kan ha viss effekt. Om man kan få till kameraövervakning är det ännu bättre.

Västra Ringgatan

Natt till torsdag.

Stöld genom inbrott. På Omni daglig verksamhet har tre datorer stulits. Under natten till torsdag gjordes under natten ett inbrott där datorer stals.

Krönika: Med en fläskkotlett i tanken

Nyheter Vi borde vara fler som frågar efter 100 procent biodiesel. För en krona mer per liter kan du som tankar diesel få ett godare samvete: Förnybart biobränsle till sista centilitern. Fungerar i alla bilar. Men alltför få känner till den miljövänliga dieseln....fredag 24/9 13:12

Bok om beredskap av Enköpingsmilitär

Nyheter Miguel Guerrero arbetar till vardags på ledningsregementet i Enköping. Han är snart aktuell med boken "Krisberedskap för alla: en handbok för dig som inte är prepper".fredag 24/9 11:11