Polisman misstänks knivskuren i Björns trädgård

Just nu pågår en stor polisinsats i området runt Björns trädgård. En polisman har förts till sjukhus efter att ha blivit skadad i vad som beskrivs som en knivskärning.

  • Publicerad 11:13, 31 aug 2017

Larmet ska ha inkommit klockan 10.42 och enligt Aftonbladet ska en polisman ha blivit knivskuren i nacken och händelsen ska ha skett helt oprovocerat. Polisen vill dock inte bekräfta att det rör sig om en knivskärning. Enligt polisen är läget för den skadade polismannen inte livshotande.

Händelsen ska ha inträffat i Björns trädgård och utreds nu som försök till mord.
– En person är gripen. Det är all information vi kan ge i nuläget. Skadeläget är oklart men polisen har först till sjukhus, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt vår fotograf på platsen, Erik Simander är ett stort område avspärrat.

– Det är tio polisbilar här och hela bilvägen från Scandic Malmen till Götgatsbacken är avspärrad. Det sägs att det hände vid tunnelbaneuppgången i Björns trädgård och där har en tekniker från polisen gått runt och fotat, säger han.

Även halva Björns trädgård är avspärrad. Enligt Aftonbladet stannar inte tunnelbanan vid Medborgarplatsen. Inte heller några bussar trafikerar Medborgarplatsen. Buss 3 till Södersjukhuset kör via Hornsgatan och Ringvägen.

Senare under torsdagseftermiddagen visade det sig att polisen skador inte är livshotande.

– Han kommer troligtvis kunna lämna sjukhuset senare under dagen, säger Anders Bryngelsson.

Knivattack på Medborgarplatsen. Polisens tekniker på trappan uppe till vänster. Foto: Erik Simander

Foto: Erik Simander

Foto: Erik Simander

Foto: Erik Simander

Foto: Erik Simander

Foto: Erik Simander

Foto: Erik Simander

Foto: Erik Simander

Foto: Erik Simander