Polisen letade efter två svartklädda gärningsmän i området runt Hängmattan i Brevik. Foto: Mitt i

Polisjakt efter misstänkta inbrottstjuvar

Under torsdagseftermiddagen och kvällen upptäckte inte mindre än sju villaägare i Tyresö att de haft inbrott eller inbrottsförsök.

  • Publicerad 11:53, 22 jan 2016

Enligt polisen har inbrotten skett i Öringe, Strand och inre Brevik: ett på Öringevägen, två på Tranmyravägen, ett på Konvaljstigen samt tre på Orrnäsvägen. Samtliga inbrott rapporterades in till polisen på torsdagen, mellan klockan 14 och 21.30.

Vid sjutiden på kvällen fick en civil polispatrull som befann sig i Hängmattan i Brevik upp ögonen för en misstänkt Volkswagen Passat med två svartklädda män i. Polisen misstänkte att männen hade med inbrotten att göra och försökte stoppa bilen. När föraren vägrade att stanna och i stället körde snabbare och snabbare tvingades poliserna att inte jaga efter, av hänsyn till övrig trafik.

– Men i höjd med Tyresö Strand lämnade männen bilen, säger Helge Dahlin, informatör på Nacka lokalpolisområde.

Polisen spårade sedan efter männen med hund, dock utan framgång. På fredagsmorgonen hade fortfarande ingen gripits.

Den kvarlämnade bilen hade inga brytmärken och hade inte tjuvkopplats, enligt polisen. I den hittade polisen smycken, väskor och så kallade nabbhandskar – något som ofta används vid inbrott.

Polisen ska nu ta kontakt med målsägandena för att se om sakerna tillhör dem.

– Vi genomför också brottsplatsundersökningar under dagen, säger Tore Kristiansson, förundersökningsledare.

Enligt honom har man redan hittat viss teknisk bevisning. De misstänkta tjuvarna har tagit sig in i husen genom att bryta upp fönster, ofta på husens baksidor.