POLISINSATS. Flera polispatruller var under torsdagen på plats vid Tyresö gymnasium. Foto: Sacharias Källdén

Polisinsats på Tyresö gymnasium avblåst

Flera polispatruller var på plats vid Tyresö gymnasium under torsdagen. Detta efter att det inkommit ett hot mot en elev.

  • Publicerad 13:12, 15 okt 2020

Det var strax före klockan 12 på torsdagen som det uttalades ett hot mot en elev på Tyresö gymnasium. Skolledningen tog detta på allvar och bestämde sig för att göra en så kallad inrymning, vilket innebär att elever, lärare och personal ska stänga in sig på skolan. Ingen person fick gå in eller lämna skolbyggnaden, som även låstes.

– Vi fick larm om detta och tog det på allvar. Vi skickade personal till platsen men nu är läget under kontroll, säger Ola Österling vid polisen.

Polisen har lokaliserat den person som uttalat hotet.

– Personen befinner sig inte vid skolan. Vi har haft en god lägesbild och det har inte varit någon fara för elever eller personal på skolan.

Det är ännu inte klart om polisen kommer att påbörja en förundersökning, och vad brottsrubriceringen i så fall blir, enligt Ola Österling.

"Blev lite rädd"

Mitt i:s Sacharias Källdén är på plats vid Tyresö gymnasium. Läget beskrivs som lugnt bland elever på skolan.

– Det var en person som hotade en annan person på skolan. Men polisen hittade den som hotade hemma så personen kom aldrig hit, säger en elev Mitt i talar med.

– De ropade ut i högtalarna att ingen fick gå ut ur skolan. Vi fick sitta kvar i klassrummet. Lärarna låste dörrarna. Sådant här händer ju inte varje dag så man blev lite rädd när det hände, avslutar eleven.